
Batman Müzesi’ndeki kayıp tarihi eserler hakkında inceleme başlatıldı
Batman Müzesi’nde 16 parça tarihi eserin kaybolduğu iddialarına ilişkin açıklama yapan Valilik, şu bilgilere yer verdi:
“22 Ağustos 2017 tarihinde Batman İl Emniyet Müdürlüğü KOM şube tarafından yapılan operasyon kapsamında ele geçen 31 adet obje ilimiz Müze Müdürlüğüne ekspertiz raporu hazırlanması amacıyla teslim edilmiştir. Bu kapsamda 11 Eylül 2017 tarihinde ilimiz Müze Müdürlüğü tarafından ekspertiz raporu hazırlanmış olup getirilen objelerden 30 adedi (16 altın sikke, 9 gümüş sikke 2 figürün, 1 kandil, 1 ayna ve 1 Hayvan heykelciği ) 2863 sayılı kanun kapsamında eser olarak, 1 adet obje ise (kanatlı aplike) kapsam dışı değerlendirilerek Kültür ve Turizm Bakanlığına bilgi verilmiştir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün yazılı talimatları doğrultusunda ülkemiz genelinde Müze Müdürlüğü yediemin depolarının kontrol edilerek, gerek kültür varlıklarının gereğinden uzun süre depolarda bekletilmesinin önüne geçilmesi gerekse dava-eser bağlamının yitirilmemesi ve depolardaki yoğunluğun azaltılması açısından müzeye intikal ettirilen ve yediemin olarak depoda adli olaylarla bekleyen kültür varlığı ve objelerin soruşturma / dava durumlarının incelenmesi, bunlardan, davası bitip müzeye teslimine karar verilenlerin kayıt işlemlerinin ivedilikle tamamlanması işlemleri için 29 Nisan 2021 tarihinde yapılan dosya incelemesi esnasında söz konusu 16 adet altın sikkenin yerinde olmadığı tespit edilerek, mevzuat doğrultusunda gerekli işlemlerin tesis edilebilmesi için müze uzmanlarınca 30 Nisan 2021 tarihinde tutanak tutularak konu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na intikal ettirilmiştir.
Konu ile ilgili soruşturma Bakanlık Müfettişlerince çok yönlü olarak yürütülmekte olup, gelişmeler ayrıca paylaşılacaktır.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ZABITA HAFTASI KUTLANDI
- 02HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
- 03BESO’DAN MÜSİAD’A ZİYARET
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, “PKK SİLAH BIRAKMASA DA KÜRTLERİN HAKLARI TANINMALI”
- 05OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 06YILMAZ “AMACIMIZ; DÜZGÜN YOLDA İLERLEYİP İKTİDARA GELMEKTİR”
- 07VALİ CANALP’A MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ZİYARETİ
- 08“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 09BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 10DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 11VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 12ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 13Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 14Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 15ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
Henüz Yorum yok