“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
Artan sıcaklıklar ve hava kirliliğine dikkat çeken TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, kentte geniş kapsamlı ağaçlandırma projelerinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Artan sıcaklıklar ve hava kirliliğine dikkat çeken TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, kentte geniş kapsamlı ağaçlandırma projelerinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
İklim krizinin derinleştiği ve doğa kaynaklı afetlerin her geçen gün arttığı bu dönemde, çevresel sorunlar Batman’da da kendini ciddi şekilde hissettiriyor. TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı, şehirde artan sıcaklık, hava kirliliği ve ağaç eksikliğine dikkat çekerek “Yaşanabilir bir Batman için ormanlar acil bir zorunluluktur. Temiz hava, sağlıklı yaşam ve iklim dengesi için doğa ile uyumlu bir yaşam anlayışı artık bir tercih değil, hayati bir zorunluluktur. Batman’da ekolojik denge hızla bozulmakta; bu durum insan sağlığını, tarımı, su kaynaklarını ve genel yaşam kalitesini tehdit etmektedir” dedi.
"BÜYÜK ORMANLAR OLUŞTURULMALI"
Arı, kentte büyük ve kalıcı ormanların oluşturulmasının yalnızca çevresel değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik bir gereklilik olduğunu ifade etti. Ağaçlandırmanın karbon salımını azalttığını, sel, erozyon ve kuraklık gibi afet risklerini de en aza indirdiğini belirtti. TEMA Vakfı olarak şu çağrılarda bulunduklarını söyleyen Evren Arı, şunları kaydetti: "Başta kent ormanları olmak üzere şehir merkezinde ve kırsalda geniş kapsamlı ağaçlandırma projeleri hayata geçirilmeli. Kurumlar, yerel yönetimler ve vatandaşlar doğa seferberliğinde birleşmeli. Çocuklar, gençler ve gönüllüler bu sürece aktif şekilde dahil edilmeli. Orman alanlarının korunması ve geliştirilmesi için acil bir eylem planı oluşturulmalı."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 02ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 03KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 04BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 05Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 06YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 07METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 08GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 09VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 10VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 11İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 12PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 13BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 14AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 15KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU




Henüz Yorum yok