
81 ilin kültürü Batman’da buluştu
Her ilde bir okulun üstlendiği Batman’da da Karatay Ortaokulu öğretmeni ve öğrencilerinin üstlendiği 81 ilin kültürünün buluştuğu ‘Çemberimde Gül Oya’ sergisi il kültür merkezi fuaye salonunda düzenlendi.
Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Kültür Ve Turizm Müdür Vekili M.İhsan Aslanlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışı kurdelesinin kesilmesiyle gerçekleşti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 81 ilin kültür ürünlerinin sergilendiği stantları gezen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Proje İl Koordinatörü Zeynep Kayaalp’tan bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti.
Stantların gezilmesinin ardından Kültür Merkezinin A salonunda proje ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. 11.00 ile 19.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak sergiyi Vali Azmi Çelik’in Eşi Emel Çelik de gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.
‘Çemberimde Gül Oya’ sergisiyle ilgili konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “E- twinning projesi kapsamında 81 ildeki öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanmış bir proje. Çok farklı ve zengin bir çalışma, hemen hemen tüm illerimizi burada simgesel boyutta temsil eden materyaller var. Öğrencilerimizin 81 il hakkında bilgi sahibi olma imkanı bulması ve bu çalışmada yer alması çok anlamlı.” dedi.
Kurtaran, çalışmaya katkı sunan öğrencilere kitap hediye edip, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 02“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 03HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 04Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 05Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 06YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 07GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
- 08KAVŞAK DÜZENLEME PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR
- 09KAMU HASTANELERİNDE HİJYEN İÇİN YENİ DÖNEM
- 10HÜDA PAR’DAN KIRTASİYECİ ESNAFINA ZİYARET
- 11Okul Alışverişlerine Yönelik Vergi Denetimi
- 12Hüseyin Şansi’den SGK İl Müdürlüğü’ne Tebrik Ziyareti
- 13Yeşilmarket’ten Yeşilgross’a
- 14BATRAY İÇİN BAKANLIK’TA İLK ADIM
- 15EKMİŞ, MAAŞINI ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAK
Henüz Yorum yok