Mehmet Akif Ersoy Batman'da anıldı
Batman'da "İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nedeniyle Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bir program düzenlendi.
İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, okul ve resmi kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program, Mehmet Akif' Ersoy'un yazmış olduğu İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bahri Can yaptı. Konuşmanın ardından, İstiklal Marşının kabulü ile ilgili belgesel gösterimi yapıldı.
Program, daha sonra Mehmet Akif Ersoy'u anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Öğrencilerin okuduğu şiir ve gösterilerin ardından program şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye girenlere, ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Programın sonunda bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, Mehmet Akif'i rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.
Geçmişini, tarihini bilmeyenlerin geleceklerini yazamayacaklarını ve başarılı olamayacaklarını ifade eden Deniz, "200 yıldır ülkemize yapılan saldırıları çok iyi görüyoruz. O saldırılar bitmedi, hâlâ devam ediyor. 'Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' zihniyeti maalesef devam ediyor. 15 Temmuz'da bunu gördük. 30 yıldır bölücü terör örgütünü üzerimize salıyorlar. Bize düşen görev, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe, birbirimizi kucaklayarak durmak. Bu coğrafyada nasıl bin yıldır beraber yaşıyorsak Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle Alevî'siyle, Sünnî'siyle dimdik ayakta durarak mücadelemize devam edeceğiz." dedi.
Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavrına da değinen Deniz, "Almanya'da, Hollanda'da bakanlarımıza yapılan hareketleri, tavırları görüyorsunuz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu, Cumhurbaşkanımızın şahsına değil, size, bize, bu millete yapılan saldırıdır. Gece gündüz demeden çalışacağız. Biz bu belaları ancak böyle defederiz." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 02YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
- 03SAADET’TEN İL DİVAN TOPLANTISI
- 04MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 05BÖLGE EKONOMİSİNE ORTAK AKIL
- 06FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
- 07METRUK YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR
- 08Nasıroğlu’ndan şampiyonluk mesajı; "O kupa Batman’a gelecek!"
- 09TEMA’DAN ÇEVRE EĞİTİMİ
- 10ECOSFER HEYETİNDEN VALİ CANALP’A SERA OTB ZİYARETİ
- 11BATMAN'DA 730. HAFTA KAYIPLAR EYLEMİ
- 12HASANKEYF'TE BAHAR
- 13BATMAN BÖLGENİN TİCARET MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 14BAKAN BAYRAKTAR’A BATMAN İÇİN STRATEJİK ZİYARET
- 15YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR




Henüz Yorum yok