Yeni çiftlere aile eğitimleri veriliyor
Batman İl Müftülüğüne resmi nikâh işlemleri için başvuruda bulunan ve evlenecek olan yeni çiftlere ve ailelerine, resmi nikâh işlemlerinden önce Aile, Dini ve Rehberlik Bürosunda görevli vaizler tarafından "Aile Olmak, Aile Kalmak" projesi kapsamında eğitim ve bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor.
Müftülük Nikâh Salonunda gerçekleşen eğitimde İl Müftüsü Turgut Erhan, yeni çiftlere ve ailelerine "Ailenin Anlam ve Önemi" konulu bir konuşma yaptı.
Toplumun çekirdeği, özü ve yapı taşının aile olduğunu söyleyen Erhan, "Aile kurmak sadece iki insanı birleştirmiyor, aynı zamanda bir toplumu inşa ediyor. Nikâh, kan bağının ötesinde bir duygu ve fikir bağı kurmaktır. İl Müftülüğü olarak bizler de kurulan bu gönül bağında Allah'ın hoşnutluğuna yaraşır bir yaşam sürdürülebilmesi için evlenen yeni çiftlerimize ve ailelerine bu konuda eğitimler vereceğiz." dedi.
Aile içi iletişime dikkat çeken Erhan, "Aile içi ilişkilerde affedici olmak, öfkeden kaçınmak, ayıpları örtmek, hata edildiğinde özür dilemek, erdemli bir davranıştır. Aile, fedakârlığı, vefayı, ahlâkı ve inancı öğreten en uzun soluklu eğitim yuvasıdır. Her türlü şiddet kelimesinin kesinlikle uğramaması gereken yer, ailedir. Mutlu evliliğin temelinde, kırgınlıklarını ifade eden, sorunlarını yıkıcı değil de yapıcı tartışmalara dönüştürebilen eşler sayesinde mümkündür." diye konuştu.
"Aile Olmak, Aile Kalmak" projesinin amacına değinen Erhan, şunları söyledi: "Amacımız; maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılayabilen, merhamet eğitimi almış, güzel ahlâkla donanmış, kültürünü ve değerlerini benimsemiş bir nesil yetiştirebilecek bir aile modelinin benimseyerek oluşmasına katkı sağlamaktır."
Evlendikten sonra da olası aile sorunlarında müftülük görevlilerinden destek alınabileceği bilgisini de veren Erhan, evlenen yeni çiftlere aile cüzdanını ve hediyeler takdim ederek bir ömür mutlu olmalarını temenni etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 02ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 03MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 04ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 06RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 08BARAJLAR İÇİN ALARM
- 096 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI
- 10TÜM BİRİMLER TEYAKKUZDA!
- 11PETROLCİTY’DE BÜYÜK ÇEKİLİŞ
- 12ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 13Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 14ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 15TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”




Henüz Yorum yok