“İluh Deresi’nin ıslah edilmesini istiyoruz”
2 köy ve 12 mahalleden geçerek Batman Çayı’na akan İluh Deresi’nde ıslah çalışmalarının yapılmaması tepki çekiyor.
Derenin 2006 yılında taşması sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Batmanlılar, deredeki kirlilik ve bariyer eksikliği gibi sorunların çözümünü beklediklerini söylediler.
Derenin her yönüyle ıslah edilmesini isteyen Fahrettin Biçen, “İluh Deresi rezilliktir. Vatandaşlar olarak perişan olmuşuz. Derenin ıslah edilmesini istiyoruz. 2006 yılında bir sel felaketi yaşandı. İnsanlar öldü, evlerimiz sular altında kaldı. Her an bir sel yaşanabilir korkusuyla yaşıyoruz. Her şey bir yana dere çöpten ve pislikten geçemiyor. Bir an önce buraların temizlenmesini istiyoruz.” dedi.
Yaklaşık 4 yıl önce şehre taşındıklarını belirten Cüneyt Şut, dereninin kötü kokusundan kurtulamadıklarını ifade etti.
Çevrenin bariyerle korunmaması nedeniyle onlarca aracın dereye düştüğüne değinen İdris Aslan ise “Çevre sakinleri ve buradan gecen insanlarımız çok rahatsız oluyor. Bariyersiz olduğundan her zaman kazalar yaşanıyor. Yetkililer, yıllardan beridir derenin etrafını bariyer yapacaklarını ve dereyi ıslah edeceklerini söylüyorlar. Ama sadece bir kısmı bariyer yapıldı. Dere tehlike saçıyor. Her gelen siyasetçinin seçim öncesi ilk vaatleri arasında derenin ıslah edilmesi var ama bir türlü sorun çözülemedi.” şeklinde konuştu.
Hatırlanacağı üzere, 2006 yılında İluh Deresi’nin taşması sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk olmak üzere 11 şahıs hayatını kaybetmiş, 35 mahalle selden zarar görmüştü.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 02ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 03MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 04ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 06RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 08BARAJLAR İÇİN ALARM
- 096 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI
- 10TÜM BİRİMLER TEYAKKUZDA!
- 11PETROLCİTY’DE BÜYÜK ÇEKİLİŞ
- 12ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 13Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 14ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 15TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”




Henüz Yorum yok