“EKONOMİYE KATKI SUNAN BİR BATMAN HEDEFLİYORUZ”
Batman’da çevre kirliliğinin önlenmesi ve atıkların modern yöntemlerle bertaraf edilmesini amaçlayan Katı Atık Düzenli Depolama Sahasının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Törene Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, Kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Milletvekili Nasıroğlu, projenin çevresel etkilerine dikkat çekerek, Batman’ın uzun yıllardır yaşadığı atık sorununun çözümü adına önemli bir adım atıldığını belirtti.
Milletvekili Nasıroğlu, geçmişte şehir girişlerinde kötü kokulara ve görüntülere neden olan çöp yığınlarının artık tarihe karışacağını vurgulayarak “Özellikle Tilmiz ve Beşiri yol kavşağı çevresinde yıllarca çöplerin oluşturduğu olumsuz manzaralarla karşılaşıyorduk. Bu tesisle birlikte daha temiz, daha yaşanabilir bir Batman hedefliyoruz” dedi.
Atıkların kaynağında ayrıştırılmasının önemine değinen Milletvekili Nasıroğlu “Asıl olan evlerden başlayan bir bilinçtir. Cam, kağıt, evsel atık gibi materyallerin ayrı toplanmasıyla hem çevre korunacak hem de ekonomiye katkı sağlanacaktır. Büyük şehirlerde bu sistem oturdu, Batman’da da başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Projenin sadece çevresel değil, aynı zamanda ekonomik bir boyutu da olduğuna dikkat çeken Milletvekili Nasıroğlu “Bu tür tesisler birer sanayi yatırımıdır. Atıktan enerji üretilmesi hem çevreye katkı sağlar hem de istihdam oluşturur. Her üretimin çevresel etkisi olur ancak bu etkiler doğru yönetildiğinde faydaya dönüşür. Önemli olan makul ve sürdürülebilir çözümler üretmektir.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Canalp, Milletvekili Nasıroğlu ve protokol üyeleri temel atma butonuna basarak tesisin inşaat sürecini resmen başlattı.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok