FATURALAR MUM'LU TEPKİ
Mum ve fatura yakarak elektrik zamları protesto edildi.
CHP Batman İl Teşkilatı, yüksek elektrik faturalarını mum yakarak protesto etti. Basın açıklamasına katılanlar, bu ay gelen yüksek elektrik faturalarını tepki amacıyla ateşe verdi.
‘ZAMLI FATURALAR İLE VATANDAŞI ÇARPTILAR’
Atatürk parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Batman il Başkanvekili Adnan Yaşar, CHP İl yöneticileri ve parti üyeleri katıldı. Açıklamaya yoldan geçen bazı vatandaşlar da destek verdi. Burada açıklama yapan CHP İl Başkanı Danışmanı İrem Toğluk, “Enerji buhranının kahramanı Saray iktidarı, elektrik zamları ile ‘Kademeli Zam, Kademeli Zulüm’ politikasını uygulamaya koydu. Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu. Saray iktidarı, elektrikte ‘kademeli tarife’ adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu.
Dar gelirlilere destek olacağını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar.
Öte yandan ticarethane tarifesine de en üst kademeden tarihin en büyük zammı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz; Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır! Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır.
Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 02242 PROJEYE 33,157 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
- 033 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 04AMATÖRDE PLAY-OFF HEYECANI BAŞLADI
- 05HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
- 06NARKOTİKTEN NOKTA OPERASYON
- 07ÖN KULUÇKA PROGRAMI BAŞLADI
- 08AMATÖR KULÜPLERE 6,6 MİLYON TL DESTEK
- 09EKMEN’DEN MECLİS’TE ÇAĞRI
- 10KENTİN ÇEHRESİ AĞAÇLARLA DEĞİŞİYOR
- 11TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 12GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 13BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 14PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI
- 15BATMANDA TEFECİLERE OPERASYON: 8 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI




Henüz Yorum yok