Batman'da "Uluslararası Yarı Maratonu" düzenlendi
Batman Belediyesi bünyesinde ilki düzenlenen "Halk Koşusu" ile "Uluslararası Yarı Maratonu" 2 ülkeden 411 atletin katılımıyla gerçekleşti.
Kozluk ilçesine bağlı Samanyolu Köyü'nden başlayan 21 kilometrelik maratona, Etiyopya'dan katılan Getuye Gelaw erkeklerde birinci olurken, Türkiyeli atlet Serkan Kaya ikinci, Etiyopya'dan katılan Fetene Alemu Regesa ise üçüncü oldu.
Kadınlarda Esma Aydemir birinci, Şeyma Yıldız ikinci, Fadime Çelik ise üçüncü oldu. 65 yaş üstü kategoride ise yarışmayı Kıbrıs Gazisi Hasan Uludağ birincilikle tamamladı.
Halk Koşusuna katılan sporseverler ise Batman Park AVM’den Belediye önüne kadar 3 kilometrelik bölümü tamamlamak için ter döktü.
Maratona Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Hacı Murat Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da katıldı.
Gazetecilere açıklama yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, Uluslararası Yarı Maraton'un, İstanbul, Antalya, Trabzon ve Mersin'den sonra Türkiye'de yapılan beşinci maraton olduğunu söyledi.
Maratonun kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade eden Vali Deniz, "Demek ki huzur olunca her şey oluyor. Bize düşen de şehrimizin huzuruna sahip çıkmak, şehrin güzelliklerine sahip çıkmak. Batman'ın genç bir nüfusu var. Spor yapılan bir şehir olmak istiyoruz, spor kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim buna ihtiyacımız var. Batman potansiyeli olan bir şehir buradan Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları çıksın istiyoruz. Gençlerimize imkan ve fırsat verildiğinde başarı zaten geliyor. Batman güzel, huzurlu, yürekli, vatanına milletine sevdalı olan vatandaşlarımızın olduğu bir şehirdir. Bize de düşen bu şehre hizmetin en iyisini sunmak." dedi.
Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise, Batman’ın uluslararası spor organizasyonuyla gündeme gelmesinin önemli olduğunu belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok