Hububatçılar bu yılki verimden umutlu
atman'daki hububatçılar, merkez ve civar köylerdeki tarlalarda buğday, arpa ve mercimek eken çiftçilerin mahsuldeki verimin yüzlerini güldüreceğini belirtti. Hububatçılar, yağışların belli aralıklarla devam etmesi halinde bu yılki verimden büyük bir artış beklediklerini kaydetti.
Hububatçı esnafı Mehmet Şirin, bu yılki yağışın istenilen düzeyde yağmasının tarlalardaki ürünlerde verimin artmasına neden olacağını, bu durumun hem çiftçiler hem de kendilerini memnun ettiğini söyledi.
"Coronavirus nedeniyle işlerimiz durmuş durumda"
Bu yılın bereketli bir yıl olacağını umut ettiklerini vurgulayan hububatçı Mehmet Şirin, "Diğer yıllara nazaran yağmur iyi yağdığından bu seneki ekimlerden çok umutluyuz. Tarlaları gezdiğimizde ürünlerin güzel yeşerdiğini gördük. İnşallah bereketli bir hasat yılı olacağını Allah'tan istiyoruz. Yöremizde en çok ağırlıklı olarak buğday, mercimek, arpa bir de mısır ekilmektedir. Coronavirus nedeniyle işlerimiz durmuş durumda, akşama kadar oturuyoruz. İnşallah yeni ürünlerin tarlalardan gelmesiyle piyasamız canlanır. İnşallah o zamana kadar virüste biter ve insanlar normal hayatına döner diye dua ediyoruz." diye konuştu.
"Çiftçiler bu yılki mahsulden umutlu"
Ekilen ürünlerin iyi durumda olduğunu ifade eden bir diğer hububatçı esnafı Mekin Ergül, "Bu sene köylüler tarlalarında ağırlıklı olarak buğday, nohut, mercimek ve arpa ektiğini gördük. Tarlalardaki ürünlerin verimi şu an itibariyle güzel. Çiftçi olarak Allah'tan biraz daha yağmur yağdırmasını istiyoruz. Bakliyatta fiyat beklentimiz şudur; buğdayda bir lira 70 kuruş, mercimekte ise dört liradır. Bu şekilde bir fiyat belirlenirse en azından çiftçilerimizin yüzü bir nebzede olsa güler." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok