On Gözlü Köprü’nün içler acısı hali
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı halinde olan Diyarbakır'ın tarihi simgesi On Gözlü Köprü, Sur’da meydana gelen çatışmalardan sonra toparlanmaya çalışırken çevre kirliliği ve kötü koku sorunlarıyla karşı karşıya.
Keban Barajı kapaklarının kapatılması nedeniyle tarihi köprünün altında akan Dicle Nehri’nin suları da çekilmeye başladı.
Bir zamanların uğrak mekânlarından olan köprünün civarında su çekilmesi nedeniyle oluşan çevre kirliliği ve kötü koku, ziyaretçi sayısını oldukça azalttı.
On Gözlü Köprü’de kafe işleten Mazlum Mehmetoğlu, çevre kirliliği nedeniyle işlerinde düşüş yaşadıklarını söyledi.
4 yıldır kafe işletmeciliği yaptığını söyleyen Mehmetoğlu, “Burası halka açık bir yer. Hem mekân olarak hem de köprünün tarihi olması nedeniyle insanlar buraya geliyor. Herkes bu kirlilikten şikâyetçi. Önceden koku yoktu, şimdi koku geliyor. Keban Barajı’nı komple kapatmışlar. Akan bu su kanal suyudur, barajdan su akmıyor. Ondan dolayı böyle koku yapıyor. İlk günden balıklar öldü, şu an ölecek balık kalmadı.” dedi.
“Dünya çapında ismi olan suyumuz var ama değeri bilinmiyor”
Sur’da yaşanan çatışmalardan sonra toparlanmaya çalışırken böyle bir sorunla karşılaştıklarını dile getiren Mehmetoğlu, “Suyun bu şekilde koku vermesi işlerimizi etkiliyor. Kalkıp giden müşterilerim oluyor. Biz de bu kokudan rahatsız oluyoruz. Bu, Diyarbakır için kötü bir imaj. Türkiye’nin batısında ve Avrupa’da nehri olmayan iller var. Bu illere yapay nehir yapıyorlar. Bizim, dünya çapında ismi olan koskoca Dicle Nehri’miz var ama kimse kıymetini bilmiyor. Nehrin içler acısı hali ortadadır. Demek ki, bu memleket sahipsizdir. Yetkililerin gelip bu kokuyu çekmesini istiyorum ki, burunları yansın, nasıl olduğunu görsünler.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok