“YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
Yaya geçitlerinde ‘kırmızı çizgi’ dönemi başladı
İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik hayata geçirilen ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ uygulaması kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da yaya geçidine kırmızı çizgi çekilerek, sürücüler uyarıldı.
İçişleri Bakanlığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler de yer alacak. Tüm Türkiye de olduğu gibi Batman'da Batman Valisi Hulusi Şahin'in katılımıyla Belediye önündeki yaya geçidinde ‘yayalar kırmızı çizgimizdir’ etkililiği gerçekleştirirdi. Vali Şahin, yaya geçidinin bir şeridini kırmızıya boyadı.
.jpg)
Vali Hulusi Şahin, "Türkiye'nin tüm illerinde ve ilçelerinde yayalar kırmızı çizgimizdir etkinliği yapıyoruz. Yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğü konusunda hassasiyetimizi bir kere daha ilan ediyoruz. Bu husus bizim için kırmızı çizgidir. Bu sembolize etmek üzere de yaya geçitlerimizin bir şeridini kırmızıya boyadık. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Türkiye'nin her yerinde bu uygulamayı yapıyoruz. Bu, modern gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulanan, bizlerde gittiğimiz zaman gıpta ederek gördüğümüz bir uygulamaydı. Artık Türkiye'de de yasal zemin oluştu ve yaklaşık iki yıldır da bunu uyguluyoruz ve gün geçtikçe de hem yayalarımızın hem de sürücülerimizin bunu içselleştirmeye başladığını memnuniyetle görüyoruz.
Sizlerin aracılığıyla tekraren söylüyorum, yayalarımıza seslenmek istiyorum, ışık olan yerlerde, ebetteki ışığa uyuyacağız. Işık olmayan yerde yaya geçitlerini gördüğümüz yerde artık yol bizimdir, Yaya olarak biz o yoldan geçeceğiz.
Sürücülerimizde yaya geçitlerinin olduğu yerde kaldırımda yayayı gördükleri zaman duracaklar ve yayalara yol verecekler. Bu hem yasal zorunluluk, hem de medeniyetin gereğidir" dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür ve lezzet buluşması
- 02BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 036 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 04İHD,738.kez sahaya indi
- 05İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 06KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 07KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 08SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 09Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 10SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 11DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 12BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 13BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 14DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 15''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''




Henüz Yorum yok