Batman’da ‘Kadın kooperatifleri’ kuruluyor
Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılmalarını sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı koordinesinde yürütülen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Batman’da yürütülecek çalışmalar, Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Eşi Ebru Şahin ile birlikte katılan Vali Şahin yanı sıra; İlçe Kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcıları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İl Tarım ve Orman Müdürü, Belediyenin ilgili birim müdürleri, ÇATOM ve ADEM yetkilileri ile STK’ların kadın yöneticileri de katıldı.
Vali Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, il merkez ve ilçelerinde kadın kooperatiflerinin kurulmasında rol oynayacak kurum ve kuruluşlar belirlenerek bu konuda yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
Kadın kooperatiflerinin ağustos ayının başına kadar kurulması konusunda ilgililere talimat veren Vali Şahin, “Kooperatiflerin kurulması ile işimiz bitmeyecek, aynı zamanda bu kooperatiflerin aktif bir şekilde çalışmasını da sağlayacağız. Bu konuda kadınlarımıza gereken bütün desteği vereceğiz. İlimizde bulunan Aile Destek Merkezleri, ÇATOM’lar, Belediyenin Kadın ve Aile Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde kadınlarımız çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Biz kadın emeğini buralarda zaten organize etmişiz. Valilik ve Belediyemizin destekleriyle bu kurumların hepsini devreye sokarak, başta ilçelerde ilçe Kaymakamlarımız, il merkezinde de il müdürlerimizin koordinasyonunda gerekli bütün çalışmalar yapılacaktır. Sanat sokağında satış noktaları oluşturuyoruz ve buraları da kadın kooperatiflerine satış noktası olarak tahsis edeceğiz. Kadınlarımız tarafından üretilen ürünlerin pazar sorunu olmayacak, çünkü biz bu konuda gerekli tüm destekleri sağlayacağız.” diye konuştu.
İlde kadın kooperatiflerinin kurulması, sürdürülebilirliğinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılmasıyla ilgili yürütülecek çalışmaların değerlendirildiği toplantı neticesinde; Batman merkezde 8 tane, ilçelerde de 5 tane olmak üzere ilde toplam 13 tane kadın kooperatifinin kurulması konusunda çalışmalara başlanacağı ifade edildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 02ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 04OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 05TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 06WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI
- 07"SUSMADIM" OKURLA BULUŞUYOR
- 08EZİDİLERLE BAYRAM BULUŞMASI
- 09YILMAZ “DERHAL ÖNLEM ALINMALI”
- 10EĞİTİMDE ŞİDDET ALARMI : BATMAN’DA SERT TEPKİ
- 11KORİK’TE YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 12EĞİTİMDE ALARM : ÖĞRETMENLER HEDEF Mİ OLUYOR? BATMAN’DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ
- 13DOĞA İÇİN KRİTİK EĞİTİM TOPLANTISI
- 14GAZETECİ TUNÇ'TAN "SUSMADIM" KİTABI
- 15"Okul güvenliği Türkiye’nin bir numaralı gündemidir"




Henüz Yorum yok