ILISU BUGÜN ÜRETİME BAŞLIYOR
ILISU BUGÜN ÜRETİME BAŞLIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2008 yılında temeli attığı Türkiye’nin dördüncü büyük barajı olan ve 18 milyar liraya mal olan Ilısu Barajı’nda ilk elektrik üretimine bugün başlanıyor.
HER AY BİR TRİBÜN AÇILACAK
Altı tribünden oluşan dev barajın ilk tribününün açılışını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılacağı açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katılacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’nin 70 yıllık rüyası olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nde elektrik üretiminin başlayacağını belirterek, inşa edilen Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin her biri 200 MW gücünde 6 tribünden oluştuğunu ifade etti. Bakan Pakdemirli, “İlk tribünün hizmete girmesiyle yıllık 687 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek ve ekonomiye ilave 355 milyon lira katkı sağlanacak.
Bu üretim rakamı 1 milyon nüfuslu bir şehrin yıllık enerji ihtiyacının karşılanması anlamına geliyor. Daha sonra ise her ay bir tribünün daha hizmete alınmasıyla yıl sonuna kadar barajın tam kapasiteyle üretime geçmesini hedefliyoruz.
Toplam kurulu gücü 1200 MW olan santral tam kapasite ile devreye girdiğinde yılda ortalama 4 bin 120 GWh enerji üretimi gerçekleştirilecek.
Böylece sadece enerji üretiminden ekonomiye yıllık 412 milyon dolar katkı sağlanacak. Bu üretim rakamıyla 6 milyon nüfuslu bir şehrin yıllık enerji ihtiyacı karşılanabilecek” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”
- 02235 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ TAŞINDI
- 03ÇEKİN'DEN ÇOCUKLARA İLHAM VEREN KİTAP
- 04MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE YAZ ŞENLİĞİ
- 05TIMOK'TA BİRLİK VE KÜLTÜR BULUŞMASI
- 06PETROLKENT'TE ACI BİLANÇO : 2 ÖLÜ
- 07NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ VATANDAŞA AKÜLÜ ARAÇ DESTEĞİ
- 08DEM'DEN TEŞEKKÜR
- 09TÜZÜN'DEN SİYASİ PARTİLERE BAYRAM ZİYARETİ
- 10İL BAŞKANI YILMAZ’DAN İLAÇLAMA ÇAĞRISI
- 11BATMAN’DA KURBAN BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
- 12BAŞKAN ÇETİN “BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, BU TOPRAKLARA OLAN SEVDAMIZDIR”
- 13HASANKEYF’TE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 14MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, KARDELEN’DE VATANDAŞLARI DİNLEDİ
- 15BİNLERCE AİLEYE ET DAĞITILACAK




Henüz Yorum yok