Çiftçiler mercimek hasadına başladı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hasat mevsimi başladı. Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyü çiftçileri mercimek hasadına başladı. Mercimek hasadına başlayan Batmanlı çiftçiler, bu yılki mercimek verimli olduğunu belirterek hasadın kendilerini memnun ettiğini söylediler.
Yaz mevsimin sıcak günlerine denk gelecek Ramazan orucu çiftçilerin işlerini yoğunlaştırdı. Çiftçiler, Orucu gelmeden tarladaki tüm işlerini yoğun bir mesai ile bitirmeyi hedeflediklerini ve Ramazan ayında ise istirahata çekineceklerini ifade ettiler.
Çiftçilerden Cemal Karahan, “Kasım ayında ektiğimiz mercimek hasadına başladık. Bizler bu gün itibarıyla toplamaya başladık. Ramazan öncesi toplanmasak bayram sonrasına kalacağından hepsi bozulacak. Bu yüzden yoğun bir mesai harcayarak mercimekleri topluyoruz. Mercimekleri topladıktan sonra patos yapacağız. Oruç gelmeden tüm işlerimizi bitirmeyi hedefledik." dedi.
Yıllarca köyde tarım işiyle uğraştığını ifade eden Muhyeddin Karahan ise "Bu yılki mercimeklerin iyi ve bereketli olacağını umuyoruz. Mercimeklerin tam hasadıdır. Bu yüzden ramazan gelmeden yoğun bir çalışmayla bıçak ve patos işlerimizi bitireceğiz. Çiftçilerin işleri çok zordur. Gerçeği eskiden tarlada tırpanlar ile çalışıyorduk ve bu da çok daha zor oluyordu. Ama şimdi imkânların iyileşmesiyle traktörün arkasına bağladığımız mercimek biçme makinesiyle yapıyoruz. Bu da işimizi rahatlıyor. Çiftçiler olarak devletin desteklerine her zaman ihtiyaçlarımız var. Allah Teâlâ tüm çiftçilere bol mahsul nasip etsin."diye konuştu.
Tarlada günlükçü olarak çalışan işçiler de “Biz de burada günlük yevmiye karşılığında çalışıyoruz. Havaların sıcak olmasından dolayı işimiz biraz zor oluyor. Ama ekmek parası için bu zorluğa katlanmak zorundayız.” şeklinde konuştular.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 02EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 03ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 04KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 05BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 06Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 07YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 08METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 09GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 10VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 11VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 12İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 13PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 14BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 15AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ




Henüz Yorum yok