KADINLAR TANDIR EVİ İSTİYOR,
KADINLAR TANDIR EVİ İSTİYOR, BELEDİYE TALEPLERE YETİŞİYOR
Kentimizin kültürel zenginliği olarak bilinen tandır ekmeği için Batman Belediyesi’nin kadınlara destek vermek amacıyla başlattığı Tandır Evi projesi 2024 yılında da devam edecek.

Yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan Tandır Evi projesiyle, 2022 yılında 16, 2023 yılında birinci etap 17, ikinci etapta 17 olmak üzere 45 mahallemize toplamda 50 tandır evi yapıldı.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in ‘Yerinde İletişim Yerinde Çözüm’ mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nda talep edilen tandır evlerinin yapımı 2024 yılında da devam ediyor.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ‘Mahalle Buluşmaları’ kapsamında gelen taleplerin anında değerlendirildiğini kaydederek: “Sayın Valimizin talimatıyla Batman’ın 14 farklı (İrmi, Çamlıtepe, Meydan, Çay, Fatih, Sağlık, Yeşiltepe, Gültepe, Petrol, Çarşı, Yenişehir, Sağlık, Hürriyet ve Aydınlıkevler) mahallesinde tandır evi çalışmamız devam etmektedir. 14 mahallemize ek olarak 2024 yılı içerisinde toplamda 50 tandır evini tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu çalışmaların sonunda Batman genelinde yapılan toplam tandır evi sayısı 100 olacak” ifadelerinde bulundu.
Bilindiği üzere tandır evleri, toplumsal değerlerin ve kültürel geleneklerin sürdürülmesinde, kadınların ihtiyaçlarının karşılanması ve sosyalleşmesinde önemli rol oynuyor. Yöre kadınları ekmek ürettiği gibi bunları satarak kazanç sağlayıp, aile bütçelerine de destek sağlıyor.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok