Sason'dan Ahlat'a
Batman’ın Sason ilçesinden 80 öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığının “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında düzenlenen günü birlik ziyaretleri kapsamında Ahlat’ta bulunan Selçuklu mezarlığını gezdi.
Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Bu proje özellikle kırsalda yaşayan ve dezavantajlı olan gençlerimizin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyaloğun arttırılmasına katkı sağlayacaktır. Aralarında şehit ve gazi yakınlarının ve hiç il dışına çıkmamış öğrencilerimizin de bulunduğu grup, gezi programı kapsamında Veysel Karani Türbesi ziyaret edildi. Bitlis’in Tatvan ve Ahlat İlçelerindeki tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi” denildi.
Gezide şehit çocuklarına da yer verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sason Şehit Yakınları ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, “Bu gezi kapsamında bir çok şehit çocuğu ile gazi çocuklarımızda içinde bir çok şehidimizin bulunduğu Ahlat’taki Selçuklu mezarlığını ziyaret etme fırsatı yakalamıştır. Hem tarihi hem de kültürel açıdan çok önemli bir yer olan Ahlat ilçemizde düzenlenen gezinin çocuklarımızın da geçmişteki şehitlerimizin mezarları başında dua okuması bizim için ayrıca bir gurur kaynağı olmuştur. Bu gezinin düzenlenmesine katkı sağlayan her kese çok teşekkür ederiz” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Sıcaklıklar Artıyor, Vatandaşlar Gölgelik Alanlara Yöneldi
- 02Batman Çayı’nda Acı Olay: Genç Hayatını Kaybetti
- 03TATİLCİLERE SAHTE REZERVASYON UYARISI
- 04BATMAN, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 05Sinan Salim’e Genç ASKON’da Üst Düzey Sorumluluk
- 06Objektif Gazetesi`nden Fatih Sultan Mehmet Yurdu`na Ziyaret
- 07Kardelen Mahallesi’nde Gençler Mahalle Buluşması
- 08Esnafın Sorunları Masaya Yatırıldı
- 09Batmanlı Oyuncu Ahmet Özdaş, "Sumud" Dizisinde Süleyman Karakteriyle Beğeni Topladı
- 10İHSAN TAŞ’TAN ÇEVRE DOSTU “YEŞİL SET” PROJESİ
- 11Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 12NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 13PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 14EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 15PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK




Henüz Yorum yok