
EĞİTİM-SEN, ‘5 EKİM GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Eğitim Enternasyonali’ne üye yüzden fazla ülkedeki eğitim emekçileri ile birlikte her yıl 5 Ekimde Öğretmenler Gününü kutlayan Eğitim-Sen, üyeleriyle birlikte gece düzenledi. Kutlamaya Yüzlerse eğitim emekçisinin yanı sıra, İlimizdeki Demokrasi Platformu üyesi Sendika ve Meslek odalarının yönetim kurullarından temsilcileri katıldı.
Açılış Saygı duruşu ile başladı. Daha Sonra açılış konuşmasını Yapan Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek; Katılımcıları selamlayarak ve Pandemi koşullarında hayatını kaybeden eğitim emekçilerin yad ederek konuşmasına başladı. Şimşek “Tam zamanlı yüz yüze eğitimin nitelikli bir şekilde yürütülebilmesi için eğitim-öğretim ortamlarının eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler açısından sağlıklı ve güvenli olması için gerekli tedbirleri alamamanın faturası, büyük bir fedakarlıkla tıka basa dolu sınıflarda öğrencilerine ulaşmaya çalışan, öğrencilerinin hayatlarında bir fark yaratmaya çalışan öğretmenlere kesilmek isteniyor. Bu hafta ülke geneli sendikamıza ulaşan vaka sayılarına göre, okullarda temaslı ve pozitif öğretmen sayısı 522, temaslı ve pozitif öğrenci sayısı 5305, temaslı ve pozitif personel sayısı 15 olmuştur.
Kapanan sınıf sayısı 1736’dir.Bizlere aktarılmayan vakalar sayıları da düşünüldüğünde vaka sayılarının çok daha fazla olduğu kuşkusuzdur” dedi. Eğitim alanındaki diğer sorunlara da değinen Şimşek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akabinde müzik eşliğinde gece devam etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 02AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 03JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 04TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 05DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 062 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 07BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 08MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 09AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 10Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 11Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 12Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 13İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 14Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 15Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
Henüz Yorum yok