
KORKMAZ "KAYYUM POLİTİKASI SİYASİ DARBEDİR"
Korkmaz "Halkın iradesini tanımayıp yok sayanları bizler de tanımayacağız”
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü öncülüğünde Gülistan Caddesinde yapılan kitlesel basın açıklamasında yeni kayyım atamalarına tepki gösterildi.
“KAYYUM ATAMALARINI KABUL ETMİYORUZ”
Tunceli ve Ovacık belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının protesto edildiği basın açıklamasında konuşan DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Songül Korkmaz, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra, Hakkari’de başlayıp Esenyurt’ta, daha sonra da 4 Kasım’da Batman, Mardin, Halfeti’de kayyum atamalarından sonra iki belediyemize daha kayyum atandı. Dersim Belediyesi’ne ve Ovacık Belediyemize kayyum atanarak halkımızın iradesi tekrardan gasp edildi. Bu kayyum atamalarını hiçbir şekilde kabul etmedik ve etmeyeceğiz” dedi.
“SİYASİ BİR DARBEDİR”
Basın açıklamasını okuyan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Eşbaşkanı Resul Çetin, “Ne kayyum siyasetini ne de halkın iradesini yok sayan hiçbir kararı tanımıyoruz. Tarihi, baskı ve zulme karşı direnişlerle dolu ve asla boyun eğmeyen Dersim’in bu yöntemlerle cezalandırılmak istenmesi, iradesini hedef alması, geçmişte olduğu gibi bugün de sonuç vermeyecektir. Bizler demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü anlayışımızı devam ettireceğiz. Kayyum politikaları siyasi bir darbedir. Halkın iradesini tanımayıp yok sayanları bizler de tanımayacağız” diye konuştu.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU: VALİMİZİN YANINDAYIZ
- 02RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILIYOR
- 03PADİR: HAKSIZ TUTARLAR GERİ ÇEKİLSİN
- 04YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATINDA İNCELEME
- 05YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARI KURULUYOR
- 06Kayıp yakınları Ali Gündüz'ün akıbetini sordu
- 07ARACA METAMFETAMİN BASKINI!
- 08TÜGVA BATMAN YAZ OKULLARI TAMAMLANDI
- 09“ALTYAPISI OLMAYAN BİR KENT, ÜST YAPISIYLA AYAKTA KALAMAZ”
- 10ÜRETİME ENTEGRE MODELİ ÖNERİSİ
- 11Petrolspor’da hedef şampiyonluk
- 12Batman’da İki Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
- 13VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
- 14BAKAN MEMİŞOĞLU’NA SAĞLIK YATIRIMI ZİYARETİ
- 15SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARIKAN BATMAN’A GELİYOR
Henüz Yorum yok