BATMAN’DA “BARIŞ SÜRECİ” PANELİ
Farklı görüşlerden isimler süreci değerlendirdi. Batman Barosu tarafından düzenlenen “Barış Sürecinin Siyasi, Hukuki, Toplumsal Etkileri ve Sonuçları” başlıklı panel, farklı siyasi görüşlerden isimleri bir araya getirdi.
Av. Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Baro Başkanı Abdülhamit Çakan yaptı. Panele, TBMM Bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Emin Ekmen konuşmacı olarak katıldı. Panelde sürecin siyasi, hukuki ve toplumsal boyutları ele alındı. Mustafa Yeneroğlu, sürece dair algı ile gerçeklik arasında fark olduğunu belirterek demokratikleşme başlıklarının yetersiz kaldığını söyledi. Silah bırakmanın önemli olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, eşit yurttaşlık ve özgürlüklerin de sürecin temel parçası olması gerektiğini ifade etti. Serkan Ramanlı ise geçmiş süreçlerin toplumda güvensizlik oluşturduğunu ancak şiddetin artık devreden çıkması gerektiğini belirtti. Hak arama yollarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
M. Emin Ekmen de sürecin en zayıf yönünün toplumsallaşma eksikliği olduğunu vurgulayarak, toplumun sürece daha fazla dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Güven inşasının kritik önemde olduğunu belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 02Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 03BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 04Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 05RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 06ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 071 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 08"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 09ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 10Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 11Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 12Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 13DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 14HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU




Henüz Yorum yok