Tedavi için biriktirdiği 48 bin TL'sini kaptırdı
Son zamanlarda FETÖ soruşturması kapsamında yapılan soruşturmalardan tedirgin olan memurlar telefon dolandırıcılarının kurbanı oluyor.
Batman merkezde Ashabı Kehf Cami İmamı olarak görev yapan Metin Söğüt, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara, böbrek nakli için yıllardır biriktirdiği 47 bin 800 TL parasını kaptırdı. Dolandırıcıları savcılığa şikâyet eden Söğüt, tedavisini yapamayacağının üzüntüsünü yaşıyor.
Böbrekleri iflas ettiğinden dolayı böbrek nakli için bankada bir hasep açıp para biriktirdiğini ifade eden Söğüt, yaşadığı dolandırıcılık olayını şöyle anlattı:
"Evimde iken bana bir telefon geldi. Emniyetten aradıklarını söyleyip polis ve savcı olarak kendilerini tanıttılar. Hesabımın terör örgütü eline geçtiğini söylediler. Beni temize çıkarmak için emniyete çağırdılar. Onlara inanmadığımı söyledim. Paniklendim ve beni ikna ettiler. Emniyete doğru giderken beni tekrar aradılar ve bankaya gitmemi istediler. Beni bankada beklediklerini söyleyerek telefonumu kapatmamamı istediler. Bankaya gidip böbrek nakli için biriktirdiğim 47 bin 800 TL'yi çektim. Tüm paramı bana verilen Fırat Gün adına kayıtlı bir hesap numarasına yatırdım. Kimseye söylememek için beni tehdit ettiler. Banka personeli parayı yatırma nedenimi sorunca 'böbrek nakli için' dedim."
Tüm parasını kaptırdıklarını ve çaresiz kaldığını söyleyen Söğüt, sözlerinin devamında şunları söyledi:
"Bu hesabımda bulunan tüm parayı kaptırdıktan sonra kredi kartımı sordular. Kartım olduğunu ancak kullanmadığımı söyledim. Bankaya gidip şifremi almamı istediler. Kredi kartımın da 32 bin TL limiti vardı. Şifremi bilseydim o paramda gidecekti. Kredi kartın şifresini almak için bankaya gittiğimde gerçek polisler etrafımı sardı. Ailem durumu polise bildirmişti. O gerçek polisleri görünce paramı dolandırıcılara kaptırdığımı anladım. Hemen emniyete gittim şikâyetçi oldum."
Söğüt, "İki böbreğim iflas etmiş durumda ve bugünlerde böbrek nakli yapacaktım. Haftanın 3 günü diyalize giriyorum. Böbrekler temin edilince hemen tedavi olacaktım. Ama ne yazı ki bana yapılan komplo yüzünden paramı kaybettim. Şu anda mağdur durumdayım." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM VE İÇME SUYUNDA BÜYÜK HAMLE
- 0215 YIL ÜZERİ CEZALI 2 FİRARİ YAKALANDI
- 03MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 04 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 05EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 06Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 07Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 08Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 09Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 10BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 11BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 12EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 13ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 14KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 15BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR




Henüz Yorum yok