ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
Batman’da 2024 yılında hayatını kaybeden Rojwelat Kızmaz’a ilişkin dosya, son günlerde Gülistan Doku dosyasında yaşanan gelişmelerin ardından yeniden tartışmaya açıldı. Kızmaz ailesi, dosyanın yeniden incelenmesi için Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.
Batman Adliyesi önünde yapılan açıklamada konuşan avukat Sümeyye Gültekin Aykut, iki dosya arasında dikkat çekici benzerlikler bulunduğunu belirterek, bu durumun hukuken “yeni delil” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aykut, soruşturmanın yeniden ve etkin şekilde yürütülmesi çağrısında bulundu. Avukat Aykut, her iki dosyada da ciddi ihmallerin bulunduğunu ifade ederek, kayıp başvurularına rağmen arama çalışmalarının geç başlatıldığını, kamera kayıtları ve kritik verilerin zamanında incelenmediğini dile getirdi. Ayrıca sorumluluğu bulunan kişi ve kamu görevlileri hakkında bugüne kadar etkili bir işlem yapılmadığını kaydetti. Aile ve avukatları, daha önce “kovuşturmaya yer olmadığına dair” (KYOK) verilen kararın kaldırılması talebiyle yeniden Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.
Başvuruya Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Batman Şubesi, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ve Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi de destek verdi. “Bu durum basit bir ihmal olarak değerlendirilemez” diyen Aykut, yaşananların yaşam hakkının korunmasına ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmemesi anlamına geldiğini ifade etti. Kadınların kaybolduğu veya şüpheli şekilde hayatını kaybettiği olaylarda devletin etkin soruşturma yürütme sorumluluğuna dikkat çekti. Aile ve avukatları, Rojwelat Kızmaz dosyasının tüm yönleriyle yeniden açılmasını, KYOK kararının kaldırılmasını ve ihmali bulunan kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasını talep etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 02BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 03KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 04İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 05DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 066282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 07Kültür ve lezzet buluşması
- 08BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 096 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 10İHD,738.kez sahaya indi
- 11İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 12KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 13KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 14SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 15Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs




Henüz Yorum yok