
AYHAN EFEOĞLU'NUN AKIBETİ SORULDU
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, eylemlerinin 659’uncu haftasında Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
Yapılan eylemde Batman’da 6 Ekim 1992 tarihinde İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi iken gözaltına alınıp bir daha kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlu’nun akıbeti soruldu. İHD Şubesi yöneticilerinden Melek Atalay’ın yaptığı basın açıklamasında; “Biz, insan hakları savunucuları ve kayıp yakınları olarak, gerçeklerin üzerini örtmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz, açıklamalarımız ve haykırışlarımızla tarihe not düşmeye devam edeceğiz. Gerçeklerin gün yüzüne çıkması ve sorumlulardan hesap sorulmasındaki ısrarımızı sürdüreceğiz. Etkinliğimizin 659. haftasında 6 Ekim 1992 tarihinde İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi iken sivil polislerce gözaltına alınıp bir daha kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlu’nun akıbetini sormak için toplandık. Acılı anne ile babanın evlat acısı sadece Ayhan Efeoğlu değildi. Ayhan’ın kaybedilmesinden iki yıl sonra 5 Ocak 1994 tarihinde kardeşi Ali Efeoğlu İstanbul-Pendik’te gözaltına alınarak kaybettirildi. Ailenin her iki oğlu için yaptığı tüm çabalar sonuçsuz kaldı.
Ayhan Efeoğlu ile Ali Efeoğlu’nu gözaltına alanların, öldürenlerin, bedenini kaybedenlerin yargılanmasını ve cezalandırılmasını, devletin suçluları koruma politikasından bir an önce vazgeçip gerçeklerle yüzleşmesini istiyoruz. Katiller cezalandırılmadığı sürece biz bu suçluların peşinde olacağımızı adalet ve hak aramaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 02TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 03ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 04YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 05Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 06DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 07Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 08BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 09HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 10‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 11İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 12İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 13VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 14ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 15MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
Henüz Yorum yok