
RAMANLI "SAĞLIKTA KÜRTÇE'YE YER VERİLMELİ"
“E-Reçetem sisteminde Kürtçe’ye yer verilmeli”
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Ehmedê Xanî Derneği’ni ziyaretinde, Sağlık Bakanlığı E-Reçetem sisteminde Kürtçe’ye de yer verilmesi gerektiğini kaydetti.
Batman’da yoğun program ve ziyaretlerine devam eden Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Ehmedê Xanî Komala Çand û Bawerî / İnanç ve Kültür Derneği’ni ziyaret ederek, Yazar Said Temel ile bir araya geldi ve gündemle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Gündemi değerlendiren Ramanlı ve Temel, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla E-Reçetem sistemine beş dilin daha eklenmesi ve bu dillerin ülke genelinde büyük bir çoğunluğa hitap etmediğine vurgu yapıldı. Konuşan kişi sayısı dikkate alındığında Kürtçe’nin de sistemde tanınması gerekliliği konuşuldu. Geçtiğimiz günlerde E-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça eklenmişti. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı uygulama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ramanlı, “Türkiye de yaşayan ve Türkiye’nin asli kurucuları arasında olan Kürtlerin dili olan Kürtçe’nin sisteme dahil edilmemesi büyük bir eksikliktir. Özellikle Kürtçe’nin yoğun bir şekilde konuşulduğu ülkemizde Kürtlerin daha kolay ve rahat bir hizmet almalarının sağlanması lazım” ifadelerini kullandı.
“KÜRT DİLİ OKULLARDA ÖĞRETİLMELİ”
Kürt Dili ve Edebiyatı mezunlarının atanmaması sebebiyle bölümün tercih sıralamasında en altlara düştüğünü belirten Temel, “Kürt dilinin okullarda öğretilmesi lazım. Çocuklarımızın seçmeli Kürtçe dersi konusunda teşvik edilmesini istiyoruz. Bunlar olmadığı için Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü tercih edilmiyor. Böyle giderse bölüm yeterli başvuru sayısı elde edemediği için kapanabilir” şeklinde konuştu. Dil, Kültür ve edebiyat konularında yapılan fikir alışverişinden sonra yeni dönemde yapılabileceklerin istişare edilmesini isteyen Ramanlı, Ehmedê Xanî İnanç ve Kültür Derneği başkan ve üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarete HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz ve parti üyeleri katıldı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 02TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 03ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 04YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 05Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 06DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 07Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 08BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 09HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 10‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 11İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 12İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 13VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 14ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 15MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
Henüz Yorum yok