
HÜDA PAR’DAN SEÇMELİ KÜRTÇE DERSLERİ İÇİN FARKINDALIK ZİYARETLERİ
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, seçmeli Kürtçe derslerine yönelik farkındalık oluşturmak ve öğrenciler ile velileri teşvik etmek amacıyla Batman’daki ortaokullara ziyaretlerde bulundu.
Başkan Altun, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı ziyaretlerde, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle bir araya gelerek Kürtçe’nin önemine vurgu yaptı.
Yaptığı açıklamalarda, anadil öğreniminin bireylerin kimlik gelişiminde kritik bir rol oynadığını belirten Altun, “Anadilimizi öğrenmek ve yaşatmak, kültürel zenginliğimizin korunması açısından büyük önem taşıyor. Velilerimizi, çocuklarını seçmeli Kürtçe derslerine kayıt yaptırmaya davet ediyoruz,” dedi.
Altun, okullarda yaptığı görüşmelerde, seçmeli derslerin öğrencilere sunduğu faydaları anlatarak, öğretmenlerle de bu derslerin daha verimli işlenebilmesi için görüş alışverişinde bulundu. Öğrenciler ise, bu tür derslerin kendilerine hem dil hem de kültürel bağlarını güçlendirme fırsatı sunduğunu ifade ettiler.
Ziyaretlerin ardından yapılan açıklamada, HÜDA PAR’ın, bölgede dil çeşitliliğine ve eğitimde anadil hakkının desteklenmesine yönelik çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
HÜDA PAR’ın tüm mahalle temsilcilerinin de kendi mahallelerindeki ortaokulları bu kapsamda ziyaret ettiği belirtildi.


.jpeg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 012025 FESTİVAL TAKVİMİ
- 02Ahmet Dinç Vakfı burs başvuruları başladı
- 03TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 04FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 05 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 06GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 07ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 08PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 10HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 11ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 12DEM Parti’den basın açıklaması
- 13İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 14ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 15ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Henüz Yorum yok