
“Yeşil alanlara zarar verilmesini kabul etmeyiz”
Batman'da park olan ancak yıllardır işletme olarak kullanılan bir alanda yeni bir park çalışmasına başlayan DBP'li Batman Belediyesi, projeye engel olduğu gerekçesiyle kentin eski ağaçlarını yerinden sökmesine Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, tepki gösterdi.
Meydan Mahallesi Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı karşısında bulunan ağaçlık alandaki kimi ağaçların belediye ekimleri tarafından kökünden söküldüğü görüldü. Sökülen ağaçların ise başka yere dikilmediği öğrenildi.
Yaşanan bu duruma tepki gösteren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, alana gelerek incelemelerde bulundu.
"Yeşil alanlara zarar verilmesini kesinlikle kabul etmeyiz"
Yeşil alanların arttırılmasını desteklediklerini ancak çalışma yapılırken ağaçlara zarar verilmemesi gerektiğini söyleyen Kavuş, "Çalışmalar yapılırken mevcut ağaçlar korunmalı ve ağaçlara zarar verilmemelidir. Burada çalışma esnasında ne yazık ki 3 ağaç zarar görmüş buna dikkat edilmesi lazım. Her ağaca bir canlı gibi bakıyoruz ve her bir ağacın korunması gerektiğine inanıyoruz. Burada gerçekten 3 tane ağaç zarar görmüş, keşke bunlarda olmasaydı. Daha önce burası bir işletmeydi. Zemini tümüyle beton zemindi. Yerine toprak ve çim koyacaklar, bunu önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Çalışmalar yapılsın, yeşil alanlar korunsun ve genişletilsin. Bunu yaparken de mevcut yeşil dokuya da zarar vermemek gerekir. Zarar verilirse biz çevreciler olarak kesinlikle bunu kabul etmeyiz."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok