
Çiftçiler salatalık ekimine başladı
Batman merkeze bağlı Yeniköy (Sêgırka) köyü sakinleri, yıllarca tarım ve seracılıkla geçimlerini sağladıklarını belirterek, seralarda salatalık ekimine başladıklarını söylediler.
Yaklaşık 300 hanesi olan ve 4 bin civarı nüfusa sahip Sêgırka köyü sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen hayvancılıkla yaptıklarını ifade ettiler. Köyün büyük bölümünün tarımla geçimini sağlamasına rağmen birçok köylünün tapularının olmadığı için devletten hiç destek alamadıklarını belirten köy sakinleri, daha fazla verim alabilmek için Tarım Müdürlüğünden kendilerine destek istediler.
Köyde seracılık işini yapan köylülerden Eyüp Tekin, “Bu yıl bir dönümlük tarlamı sera yaptım. Yetkililerden bize destek olmalarını bekliyoruz. Ekimini yapacağımız salatalık fidanlarını Adana ve Mersin’e verdiğimiz sipariş üzeri alıyoruz. Maliyeti bize çok oluyor. Bu konuda ve sera yapımında Tarım İl Müdürlüğü destek vermelerini bekliyoruz. Şimdiye kadar hiçbir destek alamamışım. Seramı kendi imkânlarımla yapmışım ve yaklaşık 20 bin TL harcadım. Birkaç sene önce devletin destek verdiği bazı köylüler fidan desteğini alıyorlar. Bize fidan desteği de verilmedi.” dedi.
Serada ekim işlerine başladıklarını ifade eden Tekin, “Salatalık fidanlarını bugün itibarıyla ektik. Üç dört günde bir sulaması ve bakımını yapacağız. Bir ay boyunca yapacağımız bakımdan sonra seramızdan verim almaya başlayacağız. Seramızı durum ve ihtiyaca göre havalandırmasını yapıyoruz. Salatalık fidanları boyları bir karış uzandığında seranın tavanına bağladığımız ipliklere bağlıyoruz. Boyları uzattıkça iplere dolandırıyoruz. En fazla bir ay sonra her iki günde bir salatalıkların hasadı yapılacak.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 02Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 03Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 04SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 0550 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 06İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
- 08İLK ASFALT SERİMİ YAPILDI
- 09Ekmen, "Meyve ve sebze tüketimi lüks hale gelecek"
- 10PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!
- 11“BAHAR MEVSİMİ, ASTIM VE ALERJİYİ TETİKLİYOR”
- 12TPAO Batman Bölge Müdürü KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 13GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 14‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 1552 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
Henüz Yorum yok