
Batman’da İHL’ler arası Arapça yarışması yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen İmam Hatip Liseleri arası 7’inci Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının il elemeleri yapıldı.
Batman Üniversitesi Konferans Salonunda saat 09.30’da yapılan yarışmaya; Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğretmen ve öğrenciler ile aileleri katıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü M.Nezir Ceylan, Türkiye’de Arapça öğretimini geliştirmek, modern metotlarla Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak maksadıyla “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında düzenlenen Arapça Yarışmalarının bu yıl 7’incisinin yapıldığını söyledi.
Arapçanın dünyanın sayılı ve en önemli dillerinden birisi olduğunu hatırlatan Ceylan, “Arapçanın öğrenilebilir bir dil olduğu gerçeğine vurgu yapılarak kutsal kitabımızın dilini sevdirerek öğretmek amacıyla ilki 2010 yılında gerçekleştirilen Arapça Yarışmalarının 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 7’incisini gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye genelinde bütün il merkezlerinde yapılan Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 938 İmam Hatip Lisesi başvurdu. 917 İmam Hatip Ortaokulu yarışmalara iştirak etti. Toplamda yaklaşık 25 bin öğrencinin katıldığı yarışmalar liseler arasında bilgi yarışması, metin ve şiir okuma ile hat yarışması şeklinde 4 kategoride gerçekleşiyor. Bölge yarışmaları birincileri 26-27 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde ter dökecektir.” dedi.
İl elemelerinin yapıldığı 7’inci Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında İmam Hatip Lisesi öğrencileri ter döktü.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Ahmet Dinç Vakfı burs başvuruları başladı
- 02TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI
- 03FESTİVAL ROJİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR
- 04 FESTİVALLER ŞEHRİ BATMAN
- 05GELECEĞİN ŞAİRLERİ BATMAN’DA YÜKSELDİ
- 06ŞAAB VADİSİ’NDE TARİH VE DOĞA BULUŞUYOR
- 07PWK 2. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
- 08BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTİHDAM MÜJDESİ
- 09HASANKEYF DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
- 10ÇARIKLI KÖYÜNE 100 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
- 11DEM Parti’den basın açıklaması
- 12İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 13ASKF’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 14ÇEVRE YOLLARINDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 15BESO, TÜRKİYE FİNANSLA ANLAŞTI
Henüz Yorum yok