TEMATİK KONSEPT DURAKLARLA SANAT VE BİLGİYİ SOKAKLARA TAŞIYOR
TEMATİK KONSEPT DURAKLARLA SANAT VE BİLGİYİ SOKAKLARA TAŞIYOR
Batman Belediyesi, kentin kültürel ve sosyal dokusunu zenginleştirmeyi hedefleyen yenilikçi bir projeyle karşımıza çıkıyor: tematik konsept duraklar.
Bu duraklar, edebiyat, sanat, çevre, spor gibi farklı temaları kapsayacak şekilde tasarlanmış hem görsel hem de işitsel öğeleri içeren bir kamu hizmeti sunuyor. Proje, şiir ve edebiyat dünyasından veciz sözlerin yanı sıra, Türk ve dünya klasiklerine ait eserlerin yazarlarının isimlerini ve eserlerinden alıntıları içeren durakları kapsıyor.
Batman Belediyesi'nin bu durakları tasarlarken gözettiği bir diğer önemli unsur, çevresel bilincin ve doğaya olan saygının artırılması. Bunun yanı sıra, proje kapsamında görme engelli vatandaşlar için sesli (işitsel) anons sistemleri de devreye alınıyor, bu sayede herkes için erişilebilir ve kapsayıcı bir toplu taşıma deneyimi hedefleniyor.
Turgut Özal Bulvarı'nda başlatılan bu yenilikçi durak konsepti, kentte yaşayanların edebiyat, bilim, sevgi gibi farklı temalara dayalı durak isimlerini duyarak toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesini ve bu durakların kişiler için bir buluşma noktası haline gelmesini sağlayacak. Batman Belediyesi, bu projeyle 'ilk'leri ve 'tek'leri kent sakinleriyle buluşturarak, toplu taşıma kullanımını bir kültürel ve sosyal deneyime dönüştürmeyi amaçlıyor.
Belediye Proje Etüt Müdürlüğü ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nün ifadelerine göre, Batman, Türkiye'de bu tür bir toplu taşıma anons sistemini hayata geçiren ilk belediyelerden biri olma özelliğini taşıyor. Bu duraklar, vatandaşların günlük yaşantılarında sanata, edebiyata ve çevreye olan ilgilerini artırmayı, aynı zamanda toplu taşıma kullanımını daha anlamlı ve işlevsel hale getirmeyi hedefliyor.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“PETROL, BU KENTIN VAR OLUŞUDUR”
- 02BATSO Başkanı Demir: “Bayramlar Toplumsal Bağları Güçlendirir”
- 03“Ayrışma Değil, Birlik Kazandırır”
- 04Batmanlılar Ankara’da buluşuyor
- 05Tüzün: “Bayramın Gerçek Ruhu, Acıları Da Paylaşabilmektir”
- 06VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 07HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 08RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 09VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 10BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 11KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 12İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 13DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 146282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 15Kültür ve lezzet buluşması




Henüz Yorum yok