Mağdur aileye yardımları ulaştırıldı
Sason’un Bayramlar köyüne bağlı Aykonak mezrasında, derme çatma bir çadırda kalan Aslan ailesinin verdiği yaşam mücadelesinin gündeme gelmesinin ardından hayırseverler tarafından aileye gıda ve giyim yardımında bulunuldu.
İLKHA’nın geçtiğimiz günlerde servis ettiği haberde, lastik ayakkabısı incitmesin diye çorabı olmadığı için ayaklarına naylon poşet giyen Meryem Aslan’ı dramını aktarmıştı. Bunun üzerine harekete geçen bazı hayırseverler küçük Meryem’e ayakkabı, çorap ve elbise yardımında bulundu. Hayırseverler ayrıca aileye gıda yardımında da bulundu.
Yardımların ulaştırılmasında emeği geçen Sabahattin Atalay, Türkiye’nin çeşitli illerinden gönderilen yardımların Aslan ailesine ve köydeki diğer ailelere çeşitli yardımları gönderdiklerini ifade etti.
Yapılan yardımların yeterli olmadığını söyleyen Atalay, “Hayırseverlerden bu konuda daha çok yardım bekliyoruz. Bu ailelere çadırlarda kalıyorlar. Su, elektrik, ayakkabı, çorap, elbise ve birçok temel ihtiyaçlar yok. Şimdi hava biraz güzel, havalar soğuduğu zaman yaşam koşulları da zorlaşıyor.” dedi.
İmkânsızlıklar nedeniyle ayaklarına çorap yerine naylon poşet takmasıyla akıllarda kalan Meryem Aslan ise yapılan yardımlar için hayırseverlere teşekkür etti.
Kalacak bir evlerinin dahi olmadığını ifade eden Aslan, her gece karanlıkta kaldıklarını söyleyerek hayırseverlerden daha fazla yardım beklediklerini belirtti.
“Devlet Bize destek olsun”
Annesi hasta babası da özürlü olan Mehmet Salih Aslan da devletin kendilerine destek olması gerektiğini söyledi.
Aslan, devamında şu ifadeleri kullandı: “Çadırlarda doğduk, çadır altında yaşıyoruz. Kışın köyümüze çok kar yağdığı için buraya geliyoruz. Buraya gelmesek oradaki hayat şartları çok daha zordur. Bize devlet destek olsun. Babam yıllardır özürlüdür. Devlet, babama özürlü maaşı vermiyor. Devletin bize destek olmasını istiyoruz. Bazı hayırseverler bize yardımlarda bulundu Allah onlardan razı olsun.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 02Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 03Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 04Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 05DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 06HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 07BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU
- 08Batman Olay Gazetesi 10. Yayın Yılına Girdi
- 09HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 11ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 12BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 1342 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 1440 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 15“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”




Henüz Yorum yok