Kepenk kapatma noktasına gelen kırtasiyecilerden hükümete çağrı
Coronavirus nedeniyle okulların aylardır kapalı olmasından dolayı çok zor günler geçirdiklerini, kapanma aşamasına geldiklerini belirten kırtasiyeci esnafı, yetkililerden destek talebinde bulundu.
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınından en çok etkilenen kesimler arasında yer alan kırtasiyeciler, aylardır okulların kapalı olmasından ötürü büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirttiler.
Sektörün bitme aşamasına geldiğini, ciddi sıkıntı içinde olduklarını ifade eden kırtasiyeci esnafı, aldıkları ürünlerin ellerinde kaldığını, çeklerini ödeyemez hale geldiklerini söyledi.
Uzun bir süredir piyasanın durgun olduğunu, bu nedenle ödemelerini yapamadıklarını dile getiren kırtasiyeci esnafı, hükümetten destek beklediklerini kaydetti.
“Sektör bitme aşamasında”
Sözün bittiği yerde olduklarını söyleyen kırtasiye işletmecisi Veysi Argun, “Kırtasiye sektörü olarak sıkıntılarımızı daha öncede ülkenin birçok yerinde dile getirmiştik. Kırtasiyeciler olarak şu anda sözün bittiği yerdeyiz. Hükümetten rica ettik ve şu anda da istirham ediyoruz. Kırtasiyecilik sektörü bitme aşamasındadır. Hatta bitmek üzeredir. Ama bizler iş yerimizi kapatmıyoruz. Kırtasiye sektörü diğer sektörlere benzemiyor. Çünkü sezonlara bağlı ve dağılımlı bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.
“Ticari hayatımız bitecek”
Elindeki ürünlerin sadece yüzde 10’nunu satabildiklerini vurgulayan Argun şöyle devam etti:
“Yüzde 90’nı ise depolara bekliyor. Başkalarının elinde olan imzalı evraklarımız eğer kaşelenirse ticari hayatımız bitecek ve ciddi sıkıntılar yaşayacağız. Yetkililerden durumumuz için rica etmiyoruz, istirham ediyoruz. Kırtasiye sektörü ihmal edilmesin. Bizde Eğitim sektörünün bir dalıyız. Üretici firmaların elinde yüklü miktarda evraklarımız var. Yaklaşık bir seneden fazladır iş yapamadığımızdan oturuyoruz. Diğer iş yerleri gibi alternatif bir işe geçemiyoruz. Çeşitlerimiz çok olduğundan burayı kapatayım başka bir iş yapayım da diyemiyoruz. Üretici firmalarda olan evraklarımızın bekletilmesini istiyoruz. Bu ancak devlet eliyle olur.”
“Ödemelerimizi yapamıyoruz”
Okulların kapalı olmasından dolayı büyük bir sıkıntı içinde olduklarını belirten bir diğer kırtasiyeci esnafı Mikail Yıldırım, “İlk başta okulların açılmasına çok sevinmiştik. Pandemiden dolayı okulların tekrar kapanması nedeniyle çok sıkıntı yaşadık. İş yerine getirdiğimiz malımızı satamadık. Ödeme zamanı geldiğinde sıkıntı yaşıyoruz. Aldığımız ürünleri geri iade edemiyoruz. Okullar kapalı olduğundan satış yapamıyoruz. Piyasada genel bir durgunluk var. Kırtasiyeciler olarak en çok okullara bağlı olduğumuz için şu anda çok sıkıntı yaşıyoruz. Ödemelerimizi ya yapamıyoruz ya da erteliyoruz. Yetkililerden kırtasiyecilerin sorunlarına bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok