EĞİTİM-SEN, ‘5 EKİM GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Eğitim Enternasyonali’ne üye yüzden fazla ülkedeki eğitim emekçileri ile birlikte her yıl 5 Ekimde Öğretmenler Gününü kutlayan Eğitim-Sen, üyeleriyle birlikte gece düzenledi. Kutlamaya Yüzlerse eğitim emekçisinin yanı sıra, İlimizdeki Demokrasi Platformu üyesi Sendika ve Meslek odalarının yönetim kurullarından temsilcileri katıldı.
Açılış Saygı duruşu ile başladı. Daha Sonra açılış konuşmasını Yapan Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek; Katılımcıları selamlayarak ve Pandemi koşullarında hayatını kaybeden eğitim emekçilerin yad ederek konuşmasına başladı. Şimşek “Tam zamanlı yüz yüze eğitimin nitelikli bir şekilde yürütülebilmesi için eğitim-öğretim ortamlarının eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler açısından sağlıklı ve güvenli olması için gerekli tedbirleri alamamanın faturası, büyük bir fedakarlıkla tıka basa dolu sınıflarda öğrencilerine ulaşmaya çalışan, öğrencilerinin hayatlarında bir fark yaratmaya çalışan öğretmenlere kesilmek isteniyor. Bu hafta ülke geneli sendikamıza ulaşan vaka sayılarına göre, okullarda temaslı ve pozitif öğretmen sayısı 522, temaslı ve pozitif öğrenci sayısı 5305, temaslı ve pozitif personel sayısı 15 olmuştur.
Kapanan sınıf sayısı 1736’dir.Bizlere aktarılmayan vakalar sayıları da düşünüldüğünde vaka sayılarının çok daha fazla olduğu kuşkusuzdur” dedi. Eğitim alanındaki diğer sorunlara da değinen Şimşek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akabinde müzik eşliğinde gece devam etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 02ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 03KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 04BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 05Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 06YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 07METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 08GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 09VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 10VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 11İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 12PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 13BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 14AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 15KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU




Henüz Yorum yok