Batman’da "Siyer Sınavı" kayıtları başladı
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlen Siyer Sınavı, bu yıl 18 Şubat 2018'de yapılacak. Sınava başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten platform yetkilileri, son başvuru süresinin 27 Ocak 2018 olduğunu söylediler.
Bu yıl da "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Siyer Sınavı hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, her yıl siyer sınavını düzenlediklerini ifade ederek, tek gayelerinin Hz. Muhammed'in (sav) hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu vurguladı.
Aydın, 5 umre ödülü ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği Siyer Sınavı başvurularının 27 Kasım 2017 tarihinden itibaren başladığını ve 27 Ocak 2018 tarihine kadar da devam edeceğini hatırlattı.
İldeki birçok kırtasiye ve okul başta olmak üzere onlarca noktada kayıtların alındığını aktaran Aydın, herkesi bu sınava katılmaya davet etti. 4 kategoriden oluşacak sınavın her kategorisi için birer kitap hazırlandığını söyleyen Aydın, sınava katılacakların bir an önce sınav sorularının çıkacağı kitaplarını alıp okumaları tavsiyesinde bulundu.
Peygamber Sevdalıları olarak amaçlarının topluma Hz. Peygamber'in hayatını okutmak olduğunu belirten Aydın, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl Peygamber Efendimiz (s.a.v)'i daha yakından tanımak ve O'nun ahlakını örnek almayı amaç edinen bir çalışma olan siyer sınavı etkinliğini düzenlemekteyiz. 'O'nu oku, O'nu yaşa' temalı siyer sınavımız, Türkiye geneli olup, katılmak isteyen herkesi kapsamaktadır. Siyer sınavına katılıp yeterli puanı elde eden katılımcılarımıza başta umre ödülü olmak üzere 2 bin ödül verilecektir. Katılımcılarımıza şimdiden başarılar dileriz." dedi.
Geçen yıl Batman'da siyer sınavına 25 bine yakın bir katılımın olduğunu sözlerine ekleyen Aydın, bu yılki hedeflerinin yaklaşık 50 bin olduğunu kaydetti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok