Tiyatro Festivali
Tiyatro festivalinin dördüncü günü ‘Palyaçoyê Wında’ çocuk oyunuyla başladı. Çocukların yoğun bir katılım gösterdiği oyun Yılmaz Güney Sinema Salonunda oynandı. Ayetullah Demirkan’ın yönetmenliğini yaptığı oyun, çocuklar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Wan’dan gelen Teatra Mezopotamya tarafından oynanan oyun sonunda oyunculara bir plaket verildi.
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ile yapılan söyleşiye çok sayıda sanatsever katıldı. Yılmaz Güney Sinema Salonunda yapılan ‘Agop Vartovyan (Güllü Agop)’dan Muhsin Ertuğrul’a Tiyatro Serüveni’ adlı söyleşi Cüneyt Yalaz, Banu Açıkdeniz ve Yasin Keskin’in katılımıyla gerçekleşti. Batman Şehir Tiyatrosu Müdürü Ahmet Bülent Tekik’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşi soru-cevap bölümü ile son buldu. Oyun sonunda Batman Şehir Tiyatrosu Müdürü Ahmet Bülent Tekik tarafından katılımcılara plaket verildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından oynanan Bûn An jî Nebûn oyununa çok sayıda kişi ve sanatsever katıldı. Batman Sanat Tiyatrosu salonunda oynanan oyuna ilgi büyüktü. Melchior Lengyel tarafından yazılan oyunun uyarlamasını Jan Mendell yaparken yönetmenliğini ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Rüknettin Gün yaptı.
Dördüncü günün sonunda Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından oynanan Muhsin Bey’in Son Hamlet’i adlı oyuna Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, tiyatro oyuncuları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Plaketlerini Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar ve Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş’ten alan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Batman’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok