Anız yangını önleme çalışmaları devam ediyor
BATMAN /2016-08-18 17:05:37
Batman Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Batman merkeze bağlı 36 köyde 'Anız Yangınlarının Önlenmesi' konusunda çiftçilere bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Anız yangınları ile mücadelede görevli teknik personelin katıldığı bilgilendirme çalışmasında; anızın önemi, anız yangınlarının toprağa ve çevreye verdiği zararlar, anız yangınlarının engellenmesine yönelik eğitim yayım faaliyetleri ile yanan alanlara yönelik yapılması gereken iş ve işlemler hakkında açıklamalar yapıldı. Ayrıca, uyarıcı broşürler dağıtılarak muhtarlara valilik tebliği elden teslim edildi.
'Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri Tebliği' hazırlanarak ilgili kurumlara ve köy muhtarlıklarına gönderildi. Teknik personel tarafından biçerdöver kontrolleri yapılırken, anız yangınları konusunda eğitim yayım çalışmaları da yapıldı.
Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 8 adet 'Anız Yangını' konulu pankart, şehrin gözde yerlerine asılarak halkın farkındalığı sağlandı.
Anız yakan 14 kişiye 34 bin TL para cezası kesildi
Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2016 yılında uyarıları dinlemeyerek anız yakan 14 kişiye toplam 34 bin 40 TL ceza kesildiği belirtildi.
Açıklamada, İl Müdürlüğü tarafından kurulan anız yangınlarının önlenmesi ekibinin, her gün araziye çıkarak eğitim çalışması yapmaya devam ettiği bildirildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 02GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 03VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 04VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 05İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 06PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 07BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 08AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 09KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 10BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 11Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 12EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 13BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 14HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 15“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”




Henüz Yorum yok