Madran Dağı Beyaza Büründü
Aydın'da da 4 gündür etkili olan soğuk havanın ardından Madran Dağı'na kar yağdı...
Yurdu etkisi altına alan ve Türkiye’nin en ılıman illeri arasında yer alan Aydın’da da 4 gündür etkili olan soğuk havanın ardından Madran Dağı’na kar yağdı.
Aydın şehir merkezinde eksi 5 dereye kadar düşen hava sıcaklığı yüksek kesimlerde eksi 10 dereceye kadar düşerken, dün gece Madran Dağı gelinliğini giydi. Kısa sürede dağın üst kesimleri karla kaplanırken, yağışların devam etmesi halinde yazın kar helvası olarak satılan karları temin eden karcıların kuyulara kar basma işlemine başlayacağı belirtildi.
Kar yağışının Aydın için aynı zamanda önemli bir ticari işlem olduğunu belirten Bozdoğan Sakinlerinden Mehmet Güngör Durmuş, “Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın’da kar yağışı aynı zamanda bir berekettir. Kışın Madran dağına yağan karlar dağ zirvelerinde özel olarak hazırlanan kar kuyularına basılıp usulüne uygun olarak Eylül ayına kadar kuyularda saklanır. Havaların ısınmasının ardından Haziran aylarında kuyulardan çıkarılıp pekmez, vişne ve karadut şerbetleri ile karıştırılarak kar helvası olarak satışa sunulan karlar Aydın için önemli bir geçim kaynağıdır. Şu günlerde hayatı olumsuz etkiliyor gibi görünse de Aydın için kar yağışı binlerce kişi için aş ve ekmek olarak görülür” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok