MAHALLE SAKİNLERİ TANDIR İSTİYOR
MAHALLE SAKİNLERİ TANDIR İSTİYOR
Kardelen mahallesinde bulunan ve dar gelirli vatandaşların ekmeği ucuza mal etmek için yaptıkları binlerce lira değerindeki tandırlar dört ay önce yıkılmıştı . Mahalle sakinleri daha düzenli ve kullanışlı tandırların yapılması için yetkililerden yardım talep ediyorlar.
3.5 yıl önce Kardelen mahallesine taşınan site sakinleri fırınlardan ekmek alacak imkânları olmadığı için boğazlarından kısarak binlerce liraya tandır yaptıklarını belirten Kardelen Mahallesi sakinleri 4 ay önce tandırlarının yıkımın kendilerini mağdur ettiğini söylediler.
Tandır sahiplerinden Hüseyin Aksoy , tandırlarımız 4 ay önce yıkıldı, “ Tandırı yapmak için çok çaba sarf ettim. Çok masraf yaptım. Bize danışmadan, rızamızı almadan yıktılar. Bizi mağdur ettiler. Biz tandırlarımız sayesinde ucuz ekmeğe sahip oluyorduk. Şimdi ne yapacağız”
Diğer bir tandır sahibi Songül keskin , yoksul oldukları için tandır yaptıklarını, tandırlarının yıkılmasıyla büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Artık ucuz ekmek alamayacaklarını belirten Aksoy zararlarının karşılanmasını, mahallede kendileri için uygun yerlerde tekrar tandırların yapılmasını istedi.
Tandırların madde bağımlıların meskeni haline geldiği iddiası üzerine yapılan şikâyet doğrultusunda yıktırıldığını belirten Mahallelli, bunun mağduriyet oluşturacağını söyledi.
DAHA KULLANIŞLI TANDIRLAR YAPILSIN

Kardelen Mahallemizde ikamet eden bizler ekmek ihtiyaçlarını kendi yapmış oldukları tandırlardan karşılamaktayız . Bazı şikâyetler üzerine mahallemizde bulunan tandırların hepsi belediye tarafından yıkımı yapıldı. Bu yıkımla beraber mahallenin büyük bir mağduriyet yaşadı . Daha fazla mağduriyetlerin olmaması için gerek Valimizden gerekse belediye başkanımızdan daha düzenli ve kullanışlı yeni tandırların yapılması noktasında yardımlarını talep ediyoruz." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok