“Göğüs şikayetlerinizi ciddiye alın”
Batman’da yaşayan 40 yaşındaki Fesih Özçelik, nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede ileri derecede kalp hastalığı olmasının anlaşılması üzerine ameliyata alınarak, bypass yapılıp sağlığına kavuştu.
Hasta Fesih Özçelik’e, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Recep Tüzen, Anestezi Uzmanı Dr. Engin Aktaç ve cerrahi ekibi tarafından yaklaşık 4 saat 4’lü koroner bypass yapıldı.
Günümüzde insanların en çok düştüğü hatalardan bir tanesinin umursamazlık ve hastaneye gitme korkusu olduğuna dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Tüzen, “Bir insanın şikâyeti varsa bunu ciddiye alıp ilgili branşa mutlaka gitmesi gerekiyor. İlgili branşın tavsiyelerine de mutlaka uyması gerekiyor. Mesela anjiyo olması gereken birisi korkuyor ve anjiyodan kaçıyor. Ameliyat olması gerekiyor, ama korkuyor ve ameliyattan kaçıyor. Neticede sokakta bir yığın insan düşüp hayatını kaybediyor. Bazıları hayatını kaybetmezse bile ya felç oluyor, ya da hayatını çok ıstıraplı bir şekilde sürdürmek mecburiyetinde kalıyor. Yani iş işten geçmeden hastaların uzmanlara gitmesi gerekiyor ve uzmanların tavsiyelerine de harfiyen korkmadan uymaları gerekmektedir. Korkmak olayı hal etmek değil, korkmak hastalığın büyümesine ve hastalığın önü alınmaz hale gelinmesine neden olduğu için korkmamak gerekir.” dedi.
Yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Fesih Özçelik ise, “Kalp sıkışması geçirdim, özellikle sol kolda aşırı bir basınç vardı. Göğüste çeneye doğru bir baskı vardı. O baskıyı his eden kim olursa olsun bunu geçiştirmesin ve ihmal etmemesi gerekir. Korkmamak gerekir. Allah’a şükürler olsun baypas olduktan sonra ben iyiyim özellikle belirmek isteğim insanların korkmaması gerekir. Çünkü sonrası daha kötü oluyor. Felç olmak daha kötü, gerekli müdahaleler yapılmasa insan felç olabilir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 02BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 03Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 04YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 05METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 06GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 07VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 08VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 09İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 10PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 11BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 12AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 13KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 14BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 15Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu




Henüz Yorum yok