HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı, Gülistan Caddesi’nde yoğun katılımla kitlesel bir basın açıklaması düzenledi. Programa HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, İl Başkanı Davut Şahin, parti yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Basın açıklamasını okuyan Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, Kürt halkının kimliği, dili ve haklarının uzun yıllar inkâr edildiğini belirterek, çatışmalı süreçlerin en ağır bedelini sivillerin ödediğini ifade etti. Altun, sorunların çözüm yolunun silah ve çatışma değil, siyasi diyalog ve müzakere olduğunu vurguladı.
ALTUN: SURİYE’DE KÜRT BÖLGELERİNDE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR
Suriye’de özellikle Haseke, Kobanê ve Kamışlo gibi Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde insani krizin derinleşme riski bulunduğunu söyleyen Altun, Türkiye’nin bu süreçte tarihî ve ahlaki sorumluluğu olduğunu dile getirdi. Ankara’nın arabuluculuk ve garantörlük dâhil olmak üzere sürece aktif katkı sunması gerektiğini belirtti. Açıklamada ayrıca sivillerin gıda, su, sağlık ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının acilen karşılanması, insani yardım koridorlarının açık tutulması ve Kürtlerin haklarının anayasal güvence altına alınması çağrısı yapıldı.
RAMANLI: KALICI BARIŞ İÇİN UZLAŞI ŞART
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ise konuşmasında barış ve uzlaşı mesajı verdi. Kan ve çatışmanın hiçbir zaman tarafı olmadıklarını belirten Ramanlı, Türkler, Araplar, Kürtler ve Farslar arasında düşmanlık değil kardeşliği savunduklarını söyledi. Başka halkların toprağında gözlerinin olmadığını ifade eden Ramanlı, güvenliğin kan dökmek için değil; toprak, namus ve onuru korumak amacıyla sağlanması gerektiğini dile getirdi. Silah ve şiddetin çözüm olmadığını vurgulayan Ramanlı, Kürtlerin yaşadığı coğrafya bölünmüş olsa da halkın bir ve eşit olduğunu belirterek kalıcı barış çağrısında bulundu. Basın açıklaması, Suriye’nin kuzeyindeki ihtiyaç sahipleri için yürütülen yardım kampanyalarına destek çağrısıyla sona erdi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 02İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 03PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 04BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 05AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 06KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 07BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 08Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 09EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 10BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 11HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 12“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”
- 13“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 14BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 15BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ




Henüz Yorum yok