SANAT ÖDÜLÜ AHMET GÜNEŞTEKİN’E
SANAT ÖDÜLÜ AHMET GÜNEŞTEKİN’E
GÜNEŞTEKİN’E ANLAMLI ÖDÜL
Batmanlı dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin, 2019’da ‘yılın sanatçısı’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası Gentleman Dergisi’nin her yıl düzenlediği, alanındaki başarılı isimlere verdiği ödüller arasında bu yıl Batmanlı uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin de yer aldı. Güneştekin, sanat alanında ödüle layık görüldü. Ödül töreni İstanbul Raffels otelinde gerçekleşti. Ödüle layık görülen Güneştekin, bu yıl başta Avusturya’nın başkenti Viyana Kunstforum müzesi başta olmak üzere Almanya, Azerbaycan, Rusya ve Çin’deki saygın müzelerde de sergi açacağını ifade etti. Güneştekin, memleketi Batman’a da çağdaş sanat müzesi açmak için kolları sıvadı.
GÜNEŞTEKİN’İN ESERLERİ PİCASSO SALONUNDA
Ressam Ahmet Güneştekin’in Viyana’daki ilk kişisel sergisi, daha önce Van Gogh ve Picasso gibi ünlü ressamların eserlerine ev sahipliği yapan Bank Austria Kunstforum’da açılacak. Güneştekin’in Türkiye’nin de bulunduğu coğrafyadaki yıkımları ve yakın geçmişi ortaya koyduğu ‘Yoktunuz’ adlı enstalasyon çalışması serginin merkezinde yer alacak. Ahmet Güneştekin’in Viyana’daki ilk kişisel sergisi 3 Ağustos 2019 tarihinde Bank Austria Kunstforum’da açılacak. Serginin merkezinde Güneştekin’in yaşadığı coğrafyanın belleğine yerleşmiş yıkımları ve yüzleşmesini yaşamamış bir yakın geçmişi ortaya koyduğu ‘Yoktunuz’ adlı enstalasyonu yer alacak. Ayrıca sanatçının, renklerin yerleşimi, üç boyutlu iz düşümler, optik bileşenlerin kullanımı, görüntünün çakıştırılması ve katmanlı kurgunun ortaya çıkışını anlatan işleri de sergilenecek.
EYLÜL’DE BAKÜ’DE, 2020’DE MOSKOVA’DA
Ahmet Güneştekin’in Bank Austria Kunstforum’da sergilenecek farklı disiplinlerdeki işlerinin bir bölümü önümüzdeki dönemde Bakü, Moskova ve Tiflis’te açılacak kişisel sergilerinde de yer alacak. Sanatçının işleri 26 Eylül’de Bakü’de Haydar Aliyev Merkezi’nde, 2020’de Moskova Çağdaş Sanat Müzesi’nde ve Tiflis’te Zurab Tsereteli Modern Sanat Müzesi’nde izleyiciyle buluşacak.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 02Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 03Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 04BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 05BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 06EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 07ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 08KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 09BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 10Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 11YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 12METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 13GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 14VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 15VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ




Henüz Yorum yok