TEKSTİLCİ ESNAFI DESTEK İSTİYOR
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, tekstil sektörü üyelerini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf ziyaretlerine devam ederek farklı farklı sektörden bulunan üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyerek yetkililer ile çözüm noktasında temaslarına devam ediyor. Tekstil sektöründe bulunan üyelerini tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini işyerlerinde dinleyen Başkan Çiftçi, “Esnaf ziyaretlerimize durmadan devam ediyoruz. Sürekli olarak farklı farklı sektörlerden üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda tekstil esnafı üyelerimizi ziyaret ettik. Tekstilci esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde sıkıntı şikayet ve talep da bulunuyorlar. Genel olarak fason dikiminin çok ucuz olduğu ve artan maliyet giderlerinden dolayı zorlandıklarını ve bazen çaresiz kaldıklarını söylüyorlar. Tekstil atölyelerini hem üretim anlamında hem de istihdam anlamında ilimiz için çok büyük bir fırsattır. Tekstil alanında istihdam sayısı 50 bin civarlarındadır. Devlet, firma sahipleri, markalar ve sektör çalışanları ve bizler buna hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor.
Yoksa ilimiz ve vatandaşlarımız için büyük kayıp olacaktır. Destek alanları kurumlarımız denetlesin işini yapmayanlara fırsat vermesin ama istihdam üretim ve çalışma olanlara da daha fazla destek çıksın yardımcı olsun önlerini açsın daha fazla KOSGEB desteğine, SGK pirimi indirimine, İŞKUR İşbaşı eğitimi programından faydalanma ve MESEM stajyerlik kurslarına daha fazla yönlendirsin. Bunlar hem esnafın hem de vatandaşın ihtiyacıdır. Böylelikle ilimizin ticaret hacmi artacak ve ekonomik anlamda istihdam anlamında büyümeler devam edecektir.
Bizler esnaflar olarak bu zor şartlar altında devletin bu desteklerinden faydalanmazsa ayakta zor kalırız ve çoğumuz kapatmak mecburiyetinde kalabiliriz. Devletin kurumları denetimlerini yapsınlar ve esnaflarımızdan desteklerini kesmesinler” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batmanlılar Ankara’da buluşuyor
- 02Tüzün: “Bayramın Gerçek Ruhu, Acıları Da Paylaşabilmektir”
- 03VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 04HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 05RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 06VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 07BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 08KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 09İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 10DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 116282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 12Kültür ve lezzet buluşması
- 13BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 146 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 15İHD,738.kez sahaya indi




Henüz Yorum yok