ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
Batman İl Özel İdaresi, kırsalda yaşam kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
2025 yılı yatırım programı kapsamında Beşiri’ye bağlı Eskihamur köyü Çamlıtepe mezrasında başlatılan yol yapım çalışmaları, bölge halkına büyük bir dönüşümün kapısını aralıyor.
Yaklaşık 900 metre uzunluğundaki yol, günümüz ulaşım standartlarına uygun olarak tamamen yenileniyor. İlk aşamada yolun altyapısı güçlendirilerek Plent-Miks Temel (PMT) serimi gerçekleştirildi. Bu uygulamanın ardından, sürüş konforu ve yol dayanıklılığını üst seviyeye taşıyan Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt kaplama çalışmaları başarıyla tamamlandı.
Yapılan çalışmalarda; yalnızca asfaltlama değil, yol güvenliği ve uzun ömürlülüğü de projede öncelikli olarak ele alındı. Yol güzergâhında su tahliyesini sağlamak, erozyonu önlemek ve yapısal sağlamlığı korumak amacıyla çeşitli sanat yapıları inşa edildi. Bu kapsamda büz döşemeleri, menfezler ve eğim düzenlemeleri de titizlikle projeye entegre edildi.
Eskihamur Köyü Çamlıtepe mezrasındaki bu yatırım, özellikle öğrenciler, çiftçiler ve günlük işlerini şehir merkezinde takip eden vatandaşlar için ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak. Kış aylarında çamur ve bozulmalar nedeniyle sık sık yaşanan mağduriyetler artık sona erecek; yerini daha güvenli, hızlı ve konforlu bir ulaşıma bırakacak.
Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, sadece Beşiri değil, Batman’ın tüm ilçelerinde yol kalitesini artırmak amacıyla kararlı bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak “Her vatandaşımızın hak ettiği güvenli ulaşım altyapısını oluşturmak için gece gündüz demeden sahadayız” ifadesini kullanarak, bu tür projelerle kırsal yaşamın cazibesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Kırsal kalkınma vizyonunun bir parçası olan bu tür yatırımlar, sadece yol yapmakla sınırlı kalmıyor; aynı zamanda eğitim, sağlık, tarım ve sosyal hayatın da gelişmesine katkı sunuyor.
Eskihamur Köyü Çamlıtepe Mezrasında başlayan bu dönüşüm, Batman kırsalında yeni bir kalkınma hamlesinin habercisi olarak görülüyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok