Tarihi saray restore edilmeyi bekliyor
Batman merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olan Danalı (Zêrcîl) köyünde Cumhuriyet döneminden önce Osmanlı zamanında Sînîkâ Aşiret lideri tarafından yaptırıldığı belirtilen tarihi saray restore edilmeyi bekliyor.
Danalı köyü ile beraber 6 köyde bulunan Sînîkâ Aşireti mensupları Danalı’da dedelerinden kendilerine kalan tarihi sarayın restore edilerek turizme kazandırılmasını istediler.
Tarihi saray ile ilgili bilgi veren Danalı köyü sakinlerinden ve Sînîkâ Aşireti mensubu Hüseyin Namlı (66), “Bu saray Sînîkâ Aşiret Lideri Hêsênê Îbrahîm’e (Hêso) aittir. 120 yıl önce bazı kötü insanlar tarafından aşiret reisimize bir iftira atıldı. Yapılan iftira yüzünden askerler köyü bastı. O döneme ait silahlarla saray vuruldu ve yıpranmaya başlandı. Aşiret reisi tarafından saray sonradan yeniden tamir ettirildi. Aşiret reisi vefat ettikten sonra çocukları sarayda yaşadı. Yaklaşık 50 yıl öncesine kadarda sarayda yaşayanlar vardı. Fakat şu an atıl durumdadır.” dedi.
Namlı, “Köyümüzde tarihi olarak sadece dedemizin bu sarayı var. Sarayda çok tahrip olmuş ve yok olmaya doğru gidiyor. Restore etmeye gücümüz yetmiyor. Yetkililerden destek bekliyoruz. Bu tarihi sarayın restore edilip turizme kazandırılmasını istiyoruz. Restore edilmesiyle köyümüzde tarihi bir mekân olacak ve tarihi bir mekân korunmuş olacak.” şeklinde konuştu.
Tarihi sarayın restore edilerek turizme kazandırmasını isteyen yöre halkı, yetkililerin taleplerine yanıt vermesini istiyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok