“Batman’da doğa için umut büyüyor”
TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı ve İl Temsilci Yardımcısı Mehmet Yavuz Kaygusuz, İstanbul’da düzenlenen Saha Koordinasyon Toplantısı’na katılarak Batman’daki çevre çalışmaları ve gönüllülük hareketlerini aktardı.
TEMA Vakfı’nın gönüllü örgütlenmesini güçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantı, 13–16 Ağustos 2025 tarihleri arasında İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde yapıldı.
Türkiye’nin dört bir yanından 400’e yakın temsilci, gönüllü ve vakıf çalışanının katıldığı toplantıda, çevre ve doğa temalı birçok başlık ele alındı. Batman İl Temsilcisi Evren Arı, toplantıda yaptığı sunumda Batman’da yürütülen çevre koruma faaliyetleri, doğa eğitimleri, ağaçlandırma kampanyaları ve gönüllülük çalışmalarını paylaştı. Arı, özellikle çocukların ve gençlerin doğa bilinciyle yetişmesine yönelik projelerin önemine dikkat çekerek, bölgesel deneyimlerin ulusal stratejiye katkı sağlaması gerektiğini vurguladı. Toplantının öne çıkan oturumlarında Türkiye’deki büyük orman yangınları, yerel savunuculuk hikâyeleri, iklim değişikliği, agroekoloji ve tarımın krizlere çözüm olasılıkları gibi kritik başlıklar tartışıldı. Ayrıca “Yılın Fotoğrafı” yarışması, gönüllülük ödülleri ve atölye çalışmalarıyla gönüllü hareketinin güçlendirilmesine katkı sağlandı.
“DAHA FAZLA GÖNÜLLÜYE ULAŞACAĞIZ”
Evren Arı, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, “TEMA Vakfı’nın güçlü gönüllü ağı sayesinde Türkiye’nin her köşesinde doğa için umut büyüyor. Batman’da sürdürdüğümüz çalışmaların ulusal düzeyde karşılık bulması bizlere güç veriyor. Önümüzdeki dönemde Batman’da daha fazla gönüllüye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 02KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 03YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 04700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 05ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 06TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 07BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 08ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 09MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 10ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 11CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 12RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 13ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 14BARAJLAR İÇİN ALARM
- 156 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI




Henüz Yorum yok