Batman Üniversitesi Öğrencileri Festivale Katıldı
Batman Üniversitesi, 13-14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’ne Merkez Kampüs ve Batı Raman Kampüslerinden 600 öğrenciyi Midyat’a götürerek yörenin kültür ve sanatını yakından tanıma fırsatı oluşturdu.
Midyat Merkezde düzenlenen yerli ve yabancı pek çok katılımcının yer aldığı festival, Batman Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Öğrencilerimizi davul zurna ve kemençelerle karışlayan Festival, Batman Üniversitesi öğrencilerinin Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımıyla çektikleri halayla renkli görüntülere sahne oldu.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğrencilerimizin yörenin kadim tarihini, kültürünü ve sanatını tanıması için program düzenlediklerini, ayrıca Midyat Kaymakamlığı’nın düzenlediği bu organizasyona katkı sağlamak amacıyla geldiklerini söyledi.
Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Kaymakam Hüseyin Tekin Batman Üniversitesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Rektörümüz Durmuş, festivale katılan yörenin kültürünü ve sanatını yaşatan sanatkârların stantlarını ziyaret ederek, ürünlerini inceledi, festival etkinliklerini izledi.
Açılışın ardından caz sanatçısı Melis Sökmen'in konseriyle devam eden festival, Ata Saylık'ın şiir dinletisinin ardından Marev Musiki Korosu konser verdi.
Festivalde, Midyat Reyhani Grubu, Mehteran Grubu, Mardin Dinler ve Diller Korosu, Mahmut Mardinli ve Bedri Ayseli de sahne aldı.
Festivalde, gümüş ve taş zanaatkârların hünerlerini sergiledikleri stantlar, Işıklar Mahallesi otogar alanında saat 20.00'ye kadar ziyaretçilerini ağırladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 02KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 03YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 04700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 05ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 06TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 07BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 08ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 09MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 10ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 11CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 12RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 13ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 14BARAJLAR İÇİN ALARM
- 156 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI




Henüz Yorum yok