ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ
ÜCRETSİZ DİYETİSYEN HİZMETİ
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Gap Aile Sağlığı Merkezi ile 19 Mayıs Mahallesi Sağlıklı Hayat Merkezi, Pınarbaşı Mahallesi Sağlıklı Hayat Merkezi ve Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezinde diyetisyen hizmeti vererek hizmet ağını büyüttü. Haftanın beş gününü kapsayan hizmet ücretsiz olarak verilmektedir.
Amacımız kişileri hastalıktan korumaktır
İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Gap Aile Sağlığı Merkezi, 19 Mayıs ile Pınarbaşı Mahallesi Sağlıklı Hayat Merkezi ve Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezinde diyetisyenler tarafından verilen hizmette amaç kişileri hastalıktan korumak ve bu yönde beslenme eğitimi vermektir. Yeni uygulamayla sağlıklı bireyler ve hastalar için yaş, cinsiyet ve özel diyet gerektiren durumlara göre beslenme programları hazırlanıp danışmanlık etmektedir. Vücut ölçümleri ile başvuranların kilo durumlarının değerlendirilmesi kilo fazlalığı olan danışanların yanı sıra kilo almak isteyen bireyler, diyabet, hipertansiyon, hiperlipidemi gibi kronik rahatsızlığı olan kişiler ve bununla birlikte tıbbi beslenme tedavisi ile beslenme eğitimi almak isteyen yetişkin, çocuk ve gebelere danışmanlık hizmeti de verilmektedir. Aile hekimi/hekim tarafından yönlendirilen kronik hastalığı olan bireylere sağlıklı beslenme davranışları kazandırmak için bireysel ya da halk eğitimlerinin verilmesi. Sağlıklı beslenme odasında yiyecekleri temsil eden görsel örnekler ile yemekleri hazırlama, pişirme ve saklama tekniklerinin anlatılması gibi süreçleri kapsamaktadır.
Vücut kompozisyon analiz cihazı bulunmaktadır
Polikliniklerimizde sadece belli başlı merkezlerde bulunan vücut kompozisyon analiz cihazımız da bulunmaktadır. Cihaz ayrıntılı vücut analizi yaparak kişilerin kas, yağ, kemik ve sıvı miktarını belirlemekte, kilo kontrolünde hangi bölgelerde ne kadar değişiklik olduğunu göstermektedir. Ayrıca sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak amacıyla belirli zamanlarda okullarda da beslenme eğitimi hizmeti verilmektedir” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0142 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 0240 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 03“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”
- 04ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 05KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİYE İŞLEM
- 06PETROLSPOR, TEKNİK DİREKTÖR KOÇAK İLE ANLAŞTI
- 07BESOB’DA GÖREV DEĞİŞİMİ : YENİ BAŞKAN MEHMET TEKİN
- 08SAADET PARTİSİ'NDE MAYIS AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
- 09TARIM KREDİ MARKETİ TPAO YERLEŞKESİNDE HİZMETE AÇILDI
- 10“ALKOL VE UYUŞTURUCU ETKİSİNDE İŞLENEN SUÇLARIN CEZASI AĞIRLAŞTIRILACAK”
- 11ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”
- 12235 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ TAŞINDI
- 13ÇEKİN'DEN ÇOCUKLARA İLHAM VEREN KİTAP
- 14MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE YAZ ŞENLİĞİ
- 15TIMOK'TA BİRLİK VE KÜLTÜR BULUŞMASI




Henüz Yorum yok