
Erbakan Hoca vefatının 7'nci yılında anıldı
Saadet Partisi (SP) Batman Gençlik Kolları tarafından, Millî Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Profesör Doktor Necmettin Erbakan'ın vefatının 7'nci yıldönümü dolayısıyla, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda 'Şehadet bir çağrıdır, tüm nesillere ve çağlara' konulu program düzenlendi.
Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlid-i şerifin ile şiirlerin okunması, SP Batman Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Yeşilkaya ve SP Batman İl Başkanı Mehmet Fırat'ın konuşmalarıyla devam etti. Daha sonra Merhum Erbakan'ı ve şubat ayı şehitlerini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.
Programda konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Necmettin Erbakan Hoca'nın hayat felsefesinin İslam olduğunu söyledi.
Allah'ın bir kişiye vermiş olduğu en büyük nimet ve lütfun şehadet olduğunu dile getiren Tongüç, "Rabbimiz bizi yeryüzüne bir anne baba vesilesiyle gönderdi. Biz anne babamızı seçmedik. Nerede doğacağımızı seçmedik. Hangi ırk üzerine doğacağımızı seçmedik. Rabbimiz bizi seçti. Öyle tekdir etti ve o takdir ettiği hal üzere de O'nun rızasını kazanmak için çalışıp gayret etmiş, Rabbine söz veren ve onu dünyadayken ispat etmiş olan kıymetli insanların şehadetinin gecesini idrak ediyoruz. 27 Şubat bunun zirvesi olan ve bu mücadelenin zirvesi olan merhum Erbakan hocamızın ahirete intikalinin 7'nci seneyi devriyesi vesilesiyle Batmanımızda bir araya geldik." dedi.
Sadece bir anma programı vesilesiyle Batman'da olmadığını söyleyen Tongüç, "Yürüyen ve devam eden bir mücadelenin elhamdülillah içindeyiz. Biz bugüne kadar gelen mücadelenin kıymetini anlayarak önümüzdeki dönem nasıl bir mücadele içerisinde olacağımızla ilgili çalışmaları gözden geçiriyoruz. Nasıl bir dinamizm ile nereye geleceğimizi tayin etmeye hedeflerimizi yeniden koymaya ve yeniden kendimizi silkeleyerek ayağımıza pranga olan birtakım meseleleri bir tarafa bırakarak yeniden birlik beraberlik ruhu içerisinde verdiğimiz sözü unutmadan onlar vazifelerini yaptılar. Biz de inşallah bu vazifeyi yapacağız şuuruyla ve inancıyla inşallah bu geceleri idrak ediyoruz."
Yapılan konuşmanın ardından şehitlerle ilgili şiir ve ezgiler seslendirildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok