Sason’daki Sultan Çeşmesi’ne yoğun ilgi
Batman’ın Sason ilçesi Dağçatı köyünde Sultan Çeşmesi olarak adlandırılan ve asırlardır akan çeşme vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Osmanlı Sultanı II. Abdulhamit döneminden kaldığı ve Sultan II. Abdülhamit’in bir süre konakladığı rivayet edilen Sason’daki Sultan Çeşmesine ziyaretçiler akın ediyor. Yaz aylarının en sıcak günlerinde buz gibi akan suyuyla nam yapan Sultan Çeşmesi’nden serinlemek amacıyla su içmeye gelen Şinasi Algan, “Sultan Çeşmesi tarihi olduğu için ve II. Abdulhamit’in çeşmesi diye biliniyor ve Sultana ismiyle biliniyor. Burayı görmek için çok uzak yerlerden gelenler de oluyor. Şahsen İstanbul’dan geldik. Yaklaşık 10 yıldır İstanbul’dayız. Gelmişken buraya, doğayı ve atalarımızın yerlerini gezip görmek istedik.
‘İSTANBUL’DAN GÖRMEYE GELDİK’
Buradaki doğayı ve yaşamı, buradaki sağlıklı yiyecekleri ne yiyebilirsiniz ne de görebilirsiniz. Suyu buz gibi. Yazın ortasında elinizi suya sokamıyorsunuz. Tarihi ile ilgili pek bir bilgim yok. Ama atalarımızın söylediğine göre Sultan Abdulhamit’ten dolayı buna Sultana Çeşmesi ismini koymuşlar. Suyun nereden geldi bilinmiyor. Yerin çok altından geldiği için hem çok soğuk, kışında çok sıcak oluyor. Her yer buz gibi olduğu zaman bu su sıcak oluyor. Yazın da çok soğuk oluyor. Gezilecek çok tarihi yerler var. Zamanımız kısıtlı olduğu için iyi değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.
SICAK HAVADA BUZ GİBİ KAYNAK SUYU
İstanbul’dan tatil amacıyla ata toprakları Sason’a tarihi ve doğal güzellikleri görmeye gelen Göksel Algan ise, Sultan Çeşmesi hakkında şunları söyledi: “Buraya tatil amacıyla geldik. Şuan hava çok sıcak ama burada buz gibi soğuk suyumuz var. Büyüklerimizin anlattığına göre II. Abdulhamit buralarda konaklamış. Buralara çok ziyaretçi geliyor. İstanbul’dan tatil amaçlı geldik. Buralar güzel ve gezilmesi, dolaşılması gereken yerlerdir.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 02HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 03RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 04VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 05BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 06KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 07İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 08DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 096282 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 10Kültür ve lezzet buluşması
- 11BAYRAM BOYUNCA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ
- 126 BİN HANEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 13İHD,738.kez sahaya indi
- 14İŞÇİLERİN İKRAMİYESİ YATIRILDI
- 15KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI




Henüz Yorum yok