YEMEKLERDEN SONRA KARIN AĞRISI YAŞIYORSANIZ DİKKAT!
Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, “Sebebi safra taşları olabilir”
Özel Batman Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, toplumda oldukça yaygın olan ancak çoğu zaman fark edilmeyen safra kesesi taşları hakkında uyarılarda bulundu. Yemeklerden sonra özellikle yağlı gıdalardan sonra sağ üst karın bölgesinde ağrı, şişkinlik, bulantı ve hazımsızlık şikayetlerinin, safra taşlarının önemli belirtileri olabileceğine dikkat çeken Dr. Kuba, bu durumun ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. “Safra taşları bazen hiç belirti vermeden ilerleyebilir” diyen Dr. Kuba, “Ancak bir gün aniden başlayan şiddetli ağrılarla kendini gösterebilir. Zamanında müdahale edilmezse, safra kesesi iltihabı, safra yolları tıkanıklığı ya da pankreas iltihabı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.
KİMLER RİSK ALTINDA?
Dr. Kuba, safra taşı oluşumunu etkileyen risk faktörlerini şöyle sıraladı : Kadın cinsiyet, 40 yaş üzeri bireyler, Aşırı kilo, Hareketsiz yaşam tarzı, Düzensiz ve dengesiz beslenme, Gebelik.
TEDAVİDE KAPALI AMELİYAT KONFORU
Safra taşı tedavisinde cerrahinin kalıcı ve etkili bir çözüm sunduğunu belirten Dr. Kuba, günümüzde laparoskopik (kapalı) cerrahi yöntemlerin yaygınlaştığını ifade ederek, “Kapalı ameliyatlarda safra kesesi tamamen çıkarılır. Bu yöntem sayesinde hastalar genellikle aynı gün veya bir gün sonra taburcu ediliyor. İyileşme süreci oldukça hızlı ve konforlu” dedi.
“ŞİKAYETLER GECİKTİRİLMEMELİ”
Dr. Kuba, özellikle yemek sonrası sık sık hazımsızlık, gaz ve karın ağrısı yaşayan vatandaşların vakit kaybetmeden bir genel cerrahi uzmanına başvurmaları gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 02KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 03ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 04BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI
- 05YEŞİLAY BATMAN ŞUBESİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 06DİCLE ELEKTRİK'TEN KESİNTİSİZ ENERJİ ATAĞI
- 07MODERN DİŞ KLİNİĞİ HBO DENT HİZMETE AÇILDI
- 08SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU
- 0919 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 10FISTIK ÜRETİCİLERİNE HASTALIK UYARISI
- 11MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU “GENÇLERİMİZİN BAŞARISI BATMAN’IN GURURUDUR”
- 12UYDU KENT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULUYOR
- 13BELEDİYEDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YAZ BAKIMI
- 14EKMEN: GENÇLERİN HAYAL KURABİLDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ
- 15“GENÇLER ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GÜÇLENECEK”




Henüz Yorum yok