EKMEN’DEN BALIK ÖLÜMLERİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Batman Çayı’nda meydana gelen toplu balık ölümleriyle ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya soru önergesi verdi.
Milletvekili Ekmen, olayın sadece yerel bir çevre sorunu olmadığını, Türkiye’nin su kaynakları yönetimi ve çevresel denetim açısından alarm verdiğini vurguladı.
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’nin incelemelerine göre, 23 Ağustos 2025’te çaydaki toplu balık ölümlerine, BOTAŞ’ın Balpınar Beldesi yakınındaki boru hattı yenileme çalışmaları sırasında “can suyu” bırakılmaması neden oldu. Çayın bazı bölümleri tamamen kurudu, milyonlarca balık ve su canlısı yaşamını yitirdi. Dernek Başkanı Hasan Argunağa, yaşananları “çevresel bir katliam” olarak nitelendirerek kamu kurumlarının sorumluluk alması çağrısında bulundu. Milletvekili Ekmen, olayın daha önceki ani su seviyesi düşüşleri ve tarımsal ilaçlamalardan kaynaklı balık ölümleriyle birlikte değerlendirildiğinde, süregelen bir ihmal zincirini gösterdiğini söyledi.
DİCLE’NİN CAN DAMARI TEHLİKEDE
Batman Çayı’nın Dicle Nehri havzasının önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ekmen “Bölgesel su güvenliği ve biyoçeşitlilik açısından stratejik öneme sahip bir alan. Yaşanan felaket, teknik bir hata değil, kurumlar arası koordinasyon eksikliği ve şeffaflık sorununu gösteriyor” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SURİYE ŞEKERİ DE LÜKS OLDU
- 02Ekremoğlu “Bayram Birlik ve Dayanışmayı Güçlendirir”
- 03“PETROL, BU KENTIN VAR OLUŞUDUR”
- 04BATSO Başkanı Demir: “Bayramlar Toplumsal Bağları Güçlendirir”
- 05“Ayrışma Değil, Birlik Kazandırır”
- 06Batmanlılar Ankara’da buluşuyor
- 07Tüzün: “Bayramın Gerçek Ruhu, Acıları Da Paylaşabilmektir”
- 08VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 09HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 10RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 11VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 12BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 13KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 14İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 15DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI




Henüz Yorum yok